Primarii, în frunte cu Olguţa, la „brutărie”!

Şi a venit rândul Liei Olguţa Vasilescu. Procurorii au reţinut-o şi au vrut să o ducă la „brutărie”, însă judecătorii au decis să o plaseze în arest la domiciliu. Doamna Vasilescu are probleme cu DNA din cauză că, în 2012, pe când visa să ajungă primar, şi-ar fi făcut campania electorală din banii unor firme care-şi doreau contracte cu municipalitatea. Campania candidatului Vasilescu a însemnat şi un concert susţinut de Goran Bregovici. Totodată, procurorii susţin că Lia Olguţa Vasilescu, cu gândul la alegerile locale din acest an, a convins două firme să sponsorizeze refacerea faţadelor unor blocuri din zona centrală a Craiovei, în perspectiva desfăşurării unui festival internaţional de teatru. Clasic oltenesc? Nu, clasic românesc.

Cum „nu e om să nu fi scris o poezie, măcar o dată, doar o dată în viaţa lui”, aşa nu e primar să nu fi făcut o şmecherie, măcar o dată, doar o dată în mandatul lui. O şmecherie de genul celor făcute de primarul municipiului Craiova. Firme bucuroase să plătească un concert, un văruit de bloc, un montat de geam la o şcoală, un plantat de panseluţe în faţa unei biserici şi o ieşire la un grătar a pensionarilor se găsesc oriunde şi oricând. Bineînţeles, cu condiţia ca, de pe urma acestor activităţi caritabile, firmele să aibă şi ele ceva de câştigat de la beneficiar, adică de la primar. Că doar societăţile comerciale nu sunt filiale ale Crucii Roşii.

Dacă procurii DNA chiar ar vrea să obţină o recoltă bogată de arestaţi, una mult mai mare decât recoltele de grâu din timpul regimului Ceauşescu, atunci ar putea să îi bage la „brutărie” pe toţi primarii din ţara asta. Pentru o astfel de realizare de excepţie nici nu e nevoie de denunţuri, ca-n cazul Liei Olguţa Vasilescu. Dat fiind faptul că în România funcţionează prezumţia de vinovăţie, şi nu cea de nevinovăţie, primarii pot fi încătuşaţi şi puşi să scrie ce-au făcut. Pentru că au făcut ei ceva, nu se poate.

Aşadar, nu doar Olguţa la „brutărie”, ci toţi primarii la „brutărie”! Problema e că România nu mai este de mult grânarul Europei, aşa că nu ar avea de lucru toţi arestaţii. Pentru a fi şi ei, în sfârşit, utili societăţii, cei care nu vor avea ce face în „brutărie” vor scrie denunţuri împotriva adversarilor politici. Că doar nici nu-s mai breji. Cât despre înlocuitorii primarilor, nu e nici o problemă, pentru că e plină România de tehnocraţi. Iar dacă nu ajung cei de-aici se mai pot aduce de la Bruxelles.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.