Primăriţa Craiovei s-a aliat cu Mircea Sandu, demolatorul Universităţii

Hotărît lucru: Mircea Sandu este decis să-i ţină companie lui Gigi Becali! Abia trimis în judecată pentru dezafilierea abuzivă a Universităţii Craiova, preşedintele FRF vrea să comită un nou abuz îndreptat tot împotriva echipei fanion a Olteniei. În mod ciudat, noul aliat al lui Sandu este chiar Olguţa Vasilescu, cea care a cîştigat primăria în tricoul Universităţii Craiova!

Abia scăpată de emoţiile deciziei UEFA în privinţa Stelei, lumea fotbalistică de la noi s-a trezit în faţa unui nou scandal. După o întîlnire cu foştii fotbalişti ai Universităţii Craiova (Cămătaru, Tilihoi, Cârţu), primăriţa Olguţa Vasilescu a anunţat că renunţă să-l mai sprijine pe Adrian Mititelu în demersul pe care cei doi l-au anunţat încă din campania electorală de anul trecut: revenirea Universităţii Craiova în lumea fotbalului!

Echipa Olguţei va putea juca doar în Liga a VI-a, adică în campionatul judeţean

Proiectul anunţat de Olguţa Vasilescu este unul fantasmagoric, întrucît, după cum bine se ştie, o nouă echipă nu se poate înscrie direct în Divizia B, deoarece s-ar încălca toate regulamentele fotbalistice în vigoare, care prevăd că, pentru a accede în Liga a II-a, orice echipă trebuie să promoveze din Liga a III-a, iar pentru a putea face acest lucru, trebuie să-şi cîştige mai întîi dreptul de promovare din Liga a IV-a, însă şi acest lucru se poate realiza doar după ce a trecut barajul dintre cîştigătoarele seriilor din Liga a V-a. Însă nici aici nu poate intra automat o echipă, ci doar după ce a cîştigat una dintre seriile Ligii a VI-a!

Aşadar, dacă vrea să-şi facă o echipă de fotbal, Olguţa trebuie s-o înscrie mai întîi în Liga a VI-a, adică s-o ia, ca toată lumea, de jos, jucînd la Desa, la Celaru sau Radovan.

Orice altă variantă, obţinută prin decizia FRF, reprezintă un abuz pentru care legea prevede pedepse drastice. În afară de riscul unor sancţiuni penale pe plan intern, printr-o astfel de decizie abuzivă, UEFA poate decide dezafilierea FRF şi, în acest fel, scoaterea fotbalului românesc din toate competiţiile, căci nicăieri în lume nu s-a mai pomenit ca o echipă nou înfiinţată să fie înscrisă direct în ligile superioare!

Cu alte cuvinte, nimeni nu poate împiedica înfiinţarea unei noi echipe la Craiova, însă aceasta trebuie să-şi înceapă drumul din campionatul judeţean, alături de cele 41 de echipe înscrise în cele 3 serii din Liga a VI-a, urmînd apoi să joace tot în Dolj, alături de cele 55 de echipe înscrise în cele 4 serii din Liga a V-a!

Iată, de altfel, ce s-a întîmplat în anul competiţional recent încheiat:

Liga a V-a:

seria I – are 13 echipe şi a fost cîştigată de Vînătorul Desa

seria II – are 14 echipe şi a fost cîştigată de ATA Avocaţii Craiova

seria III – are 14 echipe şi a fost cîştigată de Victoria Celaru

Liga a VI-a:

seria I – are 14 echipe şi a fost cîştigată de Victoria Basarabi

seria II – are 14 echipe şi a fost cîştigată de Viitorul Măceşu de Sus

seria a III-a – are 14 echipe şi a fost cîştigată de Energia Radomir

seria a IV – are 13 echipe şi a fost cîştigată de Vulturul Cernăteşti.

Nici Nicolae Ceauşescu n-a îndrăznit să înscrie echipa Viitorul Scorniceşti direct în Divizia B!

Dacă numai în Ligile a V-a şi a VI-a sînt atît de multe echipe, la care se mai adaugă cele din Ligile a IV-a şi a III-a, organizate ca nişte campionate interjudeţene, gîndiţi-vă cît de lung este drumul unei echipe pînă cînd va avea dreptul să joace în Liga a II-a, adică acolo unde vrea Olguţa Vasilescu să-şi înscrie echipa!

Un astfel de abuz, precum cel pus la cale de către Mircea Sandu şi Olguţa Vasilescu, îi poate duce pe cei doi în faţa completului de judecată, întrucît ar fi încălcate drepturile a sute de alte echipe, care cheltuiesc sume importante în fiecare an pentru a încerca promovarea în Ligile superioare!

De menţionat că nici măcar Nicolae Ceauşescu nu a îndrăznit să comită un astfel de abuz cu echipa Viitorul Scorniceşti, care activa în satul său natal! Pentru a ajunge să joace în Divizia A, echipa s-a înscris în campionatul judeţean, de unde a promovat an de an, fără să sară vreo etapă! Preşedintele acelei echipe era chiar Dumitru Dragomir, actualul şef al LPF!

Ce datorează Olguţa Vasilescu Universităţii Craiova şi lui Adrian Mititelu?

Victoria din alegerile locale de anul trecut a Olguţei Vasilescu a fost una dintre marile surprize electorale, întrucît Antonie Solomon era cotat ca învingător sigur, chiar după ce stătuse arestat şase luni într-un dosar de corupţie. La vremea aceea eram în relaţii foarte bune cu Olguţa Vasilescu, pe care, de altfel, am susţinut-o în mod declarat în dezbaterile electorale de pe posturile naţionale de televiziune. Ştiu, aşadar, că nici domnia sa nu credea într-o victorie, pe care o condiţiona de sprijinul suporterilor Universităţii Craiova!

Olguţa Vasilescu şi Adrian Mititelu cînd făceau parte din aceeaşi echipă

De altfel, în Craiova se ştia că nici măcar organizaţia PSD Dolj n-o dorea primar pe Olguţa Vasilescu. Aceasta este, de altfel, explicaţia faptului că, imediat după alegerile generale, Ion Prioteasa, preşedintele filialei Dolj a PSD, a fost dat afară din funcţia de partid şi înlocuit de deputatul Claudiu Manda, care este în relaţii extrem, extrem de apropiate de Olguţa Vasilescu!

În acele condiţii, Olguţa Vasilescu a bătut palma cu Adrian Mititelu, aflat în război cu FRF după dezafilierea echipei Universitatea Craiova, şi, îmbrăcată chiar în tricoul echipei, a început o campanie în care principalul obiectiv era susţinerea revenirii Universităţii în lumea fotbalului!

Astfel, Adrian Mititelu i-a pus la dispoziţie gratuit pentru sediul campaniei electorale spaţiul său din Str. Mihai Kogălniceanu nr. 23, unde se întîlnea zilnic cu suporterii Universităţii, pe care-i trimitea prin cartierele în care Solomon îşi avea fieful electoral: Craioviţa Nouă, Centru, Romaneşti. Pe vremea aceea, echipa lui Antonie Solomon rupea în fiecare seară afişele electorale ale Olguţei, devastînd chiar sediul campaniei electorale, aşa cum se vede în fotografia de mai jos:

Dar acest sediu de campanie, situat în plin centrul Craiovei, nu este singurul lucru de care a beneficiat Olguţa Vasilescu de la Adrian Mititelu. Craiovenii îşi aduc bine aminte că pe toată faţada clădirii Clubului Universitatea au atîrnat luni de zile două bannere uriaşe ale Olguţei Vasilescu, ambele promovînd legătura sa cu echipa de fotbal, pe care atunci o iubea, iar acum se chinuieşte s-o distrugă! Iată cum arăta unul dintre ele:

Acum, Olguţa Vasilescu a uitat acele clipe din campania electorală cînd spunea pe toate drumurile că se va duce la FRF peste Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir pentru a-i obliga să reînscrie în campionat echipa Universitatea Craiova. Mai mult chiar, imediat după ce a cîştigat alegerile, a înscris Primăria Craiova ca parte vătămată în procesul dintre Universitatea şi FRF, solicitînd daune uriaşe pentru prejudicierea intereselor instituţiei şi ale craiovenilor!

Partenerii de acum ai Olguţei erau în campania electorală alături de Antonie Solomon şi Gigi Neţoiu

Poate că n-ar fi lipsit de interes să reamintim faptul că, în timpul celor două campanii electorale de anul trecut, foştii fotbalişti care acum stau alături de primăriţa PSD-istă erau alături de Antonie Solomon, cînd acesta era contracandidatul Olguţei Vasilescu din partea UNPR, şi alături de Gigi Neţoiu, cînd acesta era candidatul PPDD împotriva USL!

Fotografiile din acea vreme stau ca dovadă. Iată una dintre ele, în care, alături de Gigi Neţoiu, erau fostele glorii ale Universităţii, angajate tocmai în acest proiect al unei alte echipe a Craiovei, proiect pe care Olguţa Vasilescu l-a dezavuat pînă săptămîna trecută:

Irimescu, Cămătaru, Beldeanu, Ungureanu, Tilihoi, Cârţu, alături de echipa lui Antonie Solomon şi Gigi Neţoiu, adversarii de ieri ai Olguţei Vasilescu!

Acesta este tabloul complet al scandalului generat săptămîna trecută de primăriţa Craiovei, Olguţa Vasilescu, cînd a anunţat că renunţă la parteneriatul cu Adrian Mititelu pentru revenirea Universităţii Craiova în campionatul de fotbal, pentru a susţine proiectul fantasmagoric al unei alte echipe, pe care doreşte s-o înscrie ilegal direct în Liga a II-a!

Dintre toate persoanele implicate în acest abuz, cel care surprinde, însă, cel mai mult este Mircea Sandu, care se află deja în instanţă ca inculpat în dezafilierea prin abuz în serviciu a Universităţii Craiova, cu un prejudiciu estimat de către procurori la 35 milioane de euro! Anul trecut, imediat după ce procurorii i-au pus sechestru pe avere, Mircea Sandu a convocat Comitetul Executiv al FRF şi a „oferit” Craiovei un loc în Liga a II-a, încercînd să acopere decizia de dezafiliere. Anunţînd că va înscrie echipa Olguţei pe acel loc, acordat Universităţii (care retrogradase în Liga a II-a cînd a fost dezafliată), Mircea Sandu recunoaşte că decizia nu avea nimic cu echipa Craiovei, ci cu patronul acesteia, Adrian Mititelu.

În mod ciudat, prin acest nou abuz, el nu face altceva decît să ofere judecătorilor o nouă probă a ilegalităţii deciziei de dezafiliere, încercînd să împiedice înscrierea adevăratei Universităţi Craiova în campionat!

Ce nu înţeleg craiovenii este de ce oare Olguţa Vasilescu a ţinut morţiş să-şi înscrie numele pe lunga listă a personajelor care luptă împotriva Universităţii Craiova, riscînd, în acelaşi timp, să piardă din popularitatea sa, aflată deja pe tobogan. După ce a cheltuit zeci de milioane pe organizarea unor bătăi de K1 sau pe festivaluri dintre cele mai ciudate, o astfel de ciudăţenie poate însemna şi intrarea sa în cercul de influenţă care l-a trimis pe Antonie Solomon în penitenciarul din Galaţi. Tot cu trilicenţiatul Gigi Nedelescu alături, pe care Olguţa Vasilescu l-a numit City Manager.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.