Primarul din Molenbeek: Nu este treaba mea să urmăresc posibili teroriști

Françoise Schepmans, primarul din Molenbeek, cartier al Bruxelles-ului, știa de o parte dintre teroriștii care au comis atentatele de la Paris cu o lună înainte de această tragedie.

Schepmans a primit o listă cu numele și adresele a peste 80 de persoane suspectate ca fiind militanți islamici care locuiesc în zonă, scrie b1.ro, care citează rt.com.

Pe lista dată de serviciile de informații din Belgia erau trecuți și doi frați, Salah and Brahim Abdeslam, care au contribuit la carnagiul din capitala Franței, din 13 noiembrie. De asemenea, pe aceeași listă se mai afla și “creierul” complotului terorist, Abdelhamid Abaaoud. Acesta era rezident în Molenbeek, dar plecase în Siria la începutului anului 2014 pentru a se alătura Statului Islamic.

„Ce era să fac cu ele? Nu este treaba mea să urmăresc posibili teroriști. Aceasta este responsabilitatea poliției federale”, a declarat Fraçoise Schepmans, scrie sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.