Primarul din Țăndărei, arestat preventiv

Primarul orașului Țăndărei, din județul Ialomița, George Cristian Roman, a fost arestat preventiv, joi seară, sub acuzațiile de abuz în serviciu și fals intelectual.

El este anchetat într-un dosar în care sunt cercetați și șeful Biroului Achiziții din primărie și reprezentanții mai multor firme care au contracte cu această instituție.

Primarul a fost reținut miercuri seară, în urma unor percheziții care au vizat și sediul Primăriei Țăndărei, el fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu contracte derulate de Primăria Ţăndărei, în acest dosar fiind stabilit un prejudiciu de 400.000 de lei, transmite Mediafax.

Potrivit procurorilor, primarul şi şeful Biroului de achiziţii publice din Primăria Ţăndărei, Costică Ionescu, sunt suspectaţi că şi-ar fi exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia derulării unor contracte de proiectate şi executare lucrări la drumuri.

Astfel, primarul şi şeful Biroului de achiziţii ar fi încheiat contracte pentru executarea acestor lucrări fără a respecta normele legale în domeniul achiziţiilor publice şi ar fi făcut plăţi din bugetul public pentru lucrări care în realitate nu au fost făcute.

Pentru a da o aparenţă de legalitate acestor contracte şi pentru a ascunde faptele, cei doi au întocmit, ulterior, mai multe documente în fals.

Cristian George Roman este membru PSD.

Conduce organizaţia municipală a PSD şi este vicepreşedinte al PSD Ialomiţa, făcând totodată parte din Consiliul Naţional al PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.