Primarul din Țăndărei, reținut

Primarul oraşului Ţăndărei din județul Ialomiţa, Cristian George Roman, a fost reţinut de procurori într-un dosar de corupţie.

Primarul a fost reținut sub acuzațiile de abuz în serviciu și fals intelectual în legătură cu contracte de proiectare şi lucrări la drumuri derulate de Primărie.

Prejudiciul în acest dosar a fost stabilit la 400.000 de lei.

Potrivit procurorilor, primarul şi şeful Biroului de achiziţii publice din Primăria Ţăndărei, Costică Ionescu, sunt suspectaţi că şi-ar fi exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia derulării unor contracte de proiectate şi executare lucrări la drumuri.

Astfel, primarul şi şeful biroului de achiziţii ar fi încheiat contracte pentru executarea acestor lucrări fără a respecta normele legale în domeniul achiziţiilor publice şi ar fi făcut plăţi din bugetul public pentru lucrări care în realitate nu au fost efectuate. Pentru a da o aparenţă de legalitate acestor contracte şi pentru a disimula faptele, cei doi au întocmit,ulterior, mai multe documente în fals.

Ancheta procurorilor în acest dosar îi vizează, pe lângă cei doi reprezentanţi ai primăriei, şi pe unii reprezentanţi ai firmelor cu care au fost încheiate contractele.

În acest dosar, au avut loc miercuri dimineață 14 percheziţii în Slobozia şi Ţăndărei la adresele unor persoane şi sedii de firmă, precum și la Primăria Ţăndărei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.