Primarul Iașiului: „Va veni şi momentul când o să spun”

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, acuzat de DNA că folosea Poliţia Locală pentru spionaj în scop personal, s-a întors, marţi, la primărie.

Primarul a refuzat să comenteze situația sa.

În primul rând, ştiţi foarte bine că am fost un om al dialogului şi am încercat tot timpul să comunic cu dvs. foarte bine indiferent de subiectele care au fost ridicate. Indiferent de subiecte. Astăzi sunt într-o fază în care, efectiv, nu pot să vă vorbesc, să vă răspund la întrebări. Sunt într-o fază în care ancheta trebuie să-şi facă rolul mai departe, sunt un om căruia îi place să respecte regulile şi vreau să respect toate regulile ca să nu fiu acuzat de altceva. Vă rog să mă înţelegeţi, ştiţi foarte bine că ştiu ce înseamnă dialogul cu presa, de fapt, dialogul cu cetăţenii şi cu oamenii, dar în acest moment e normal să nu fac niciun fel de declaraţii. Ştiu că sunt multe întrebări, ştiu că sunt multe lucruri de spus, va veni şi momentul când o să spun tot ceea ce e de spus şi, inclusiv, tot ceea ce poate e senzaţional în această anchetă şi în tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă. Încă o dată, repet, ştiu să respect regulile şi vreau să respect regulile. Nu sunt niciun robot, nici puritan. În acelaşi timp, vreau să mă înţelegeţi că la această etapă şi, vă rog şi pe dvs. să fiţi oameni, ştiu că sunteţi jurnalişti, că aveţi o profesie, dar fiţi şi dvs. oameni pentru că, până la urmă, lucrurile se rezolvă cu oamenii şi noi trebuie să ne comportăm, dacă se poate cât mai normal unii cu ceilalţi pentru că necazurile sunt pentru toţi în viaţa aceasta”, s-a rezumat să spună Nichita.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.