Primarul orașului Gheorgheni, reţinut de DNA

Mezei Janos, primarul municipiului Gheorgheni, din județul Harghita, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție, urmând să fie dus la instanţă, marţi, cu propunere de arestare preventivă.

Primarul a fost audiat luni seară de procurorii DNA Târgu Mureş, într-un caz care ar viza societatea Monturist, unde municipalitatea este acţionar cu 48%.

DNA a anunțat luni dimineață că procurori anticorupție Târgu Mureş fac percheziții la sediul unei instituții publice și la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice într-un dosar de corupţie şi fals.

Procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, arăta DNA. Instituția publică vizată a fost primăria Gheorgheni.

Primarul Mezei Janos a declarat, luni dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX că procurorii anticorupţie i-au cerut „toate actele în legătură cu Monturist”.

„M-au întrebat în legătură cu Monturist – este firma noastră, a primăriei, unde suntem proprietari cu 48%. Nu ştim ce vor deocamdată, mi-au zis să dau toate actele în legătură cu Monturist. Eu sunt acasă şi sunt (n.r. – procurorii DNA) la mine, şi la primărie, şi nu ştiu pe unde mai sunt, şi ne cer toate documentele. Eu nu am nimic cu chestia asta, este un denunţ, se pare fals, pe care domnii trebuie să-l vadă şi să-l controleze”, a spus primarul, susținând că nu este implicat deloc în firma respectivă.

Mezei Janos este membru al Partidului Civic Maghiar şi se află la al doilea mandat consecutiv în funcţia de primar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.