Primarul PNL nu-l mai vrea viceprimar pe colegul de alianţă de la PSD

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a cerut PSD-ului să-l schimbe din funcţia de viceprimar pe Traian Stoia, motivându-şi decizia prin faptul că cei doi n-ar putea colabora şi că social-democratul nu-şi respectă atribuţiile de serviciu. La rândul său, viceprimarul Stoia spune e problema primarului Robu dacă a cerut retragerea sprijinului politic pentru el şi că, de fapt, e vorba de o nemulţumire a acestuia legată de faptul că nu-şi poate asuma nişte merite ce decurg din reîntregirea şi protejarea patrimoniului arhitectural al oraşului.

Conflictul dintre cei doi este mai vechi, dar el a izbucnit ca un scandal public joi, atunci când primarul Robu a declarat că este nemulţumit de faptul că viceprimarul Stoia a făcut publice nişte informaţii, legate de anchetele pe care procurorii timişoreni le desfăşoară în legătură cu legalitatea achiziţionării unor imobile din oraş de către mafia imobiliară ţigănească.

”A ţinut conferinţe de presă cu subiecte de scandal şi a afectat imaginea Timişoarei. El trebuie să înţeleagă că la primărie şeful lui este Robu. La şedinţa Consiliului Local Timişoara din 19 noiembrie aştept, din partea PSD, o propunere în locul viceprimarului Traian Stoia”, a spus primarul municipiului de pe Bega, care a precizat că acest conflict nu va afecta colaborarea dintre PSD şI PNL în cadrul alianţei USL Timiş. Nicolae Robu este preşedintele PNL Timiş, dar şi copreşedinte al alianţei USL Timiş

”Nu-i treaba unor persoane din afară să ceară retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Stoia. Vom analiza situaţia în cadrul organelor interne ale partidului, urmând să luăm deciziile de comun acord, pentru o bună colaborare în continuare. Din punctul meu de vedere, relaţiile din cadrul alianţei politice nu cred că vor avea de suferit, dar că între cei doi este vorba, mai mult, de o problemă interpersonală care creează animozităţi. Eu, fără consultări şi discuţii prealabile în cadrul USL, nu mă pot duce la Robu să-i cer să dea afară pe nu ştiu cine din PNL, sau să-i retragă sprijinul politic”, a declarat, pentru cotidianul.ro, Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş şi copreşedinte USL Timiş.

Viceprimarul Stoia s-a declarat şocat de poziţia publică exprimată de primarul Robu în legătură cu persoana sa. Stoia spune că dacă Robu a solicitat ca PSD să-i retragă sprijinul politic e treaba lui. ”Unele dintre divergenţele ce ne separă s-au născut din activitatea unei comisii, pe care eu o conduc şi care se ocupă cu protejarea şi recuperarea patrimoniului arhitectural al oraşului. I-am cerut în scris să suplimenteze numărul de persoane care-şi desfăşoară activitatea în cadrul acestei comisii şi de aici au izbucnit divergenţele. Cred că îl deranjează activitatea comisiei, pentru că nu-şi poate asuma el meritele”, a declarat, pentru cotidianul.ro, viceprimarul Stoia. El a mai spus că vineri va organiza o conferinţă de presă în care-şi va exprima poziţia publică faţă de solicitatea primarului Robu ca el să fie schimbat din funcţia de viceprimar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.