Primarul Poteraş îşi momeşte electoratul cu excursii în Bulgaria

Nu doar UNPR-istul Neculai Onţanu practică mituirea electoratului cu excursii peste graniţă. „Procedeul” este utilizat şi de primarul sectorului 6 din Bucureşti, Cristian Poteraş. Edilul PDL-ist mai este acuzat şi de faptul că condiţionează reabilitarea blocurilor de voturi favorabile pe 10 iunie.

„O mică atenţie pentru noi” şi „recunoştinţă pentru domnu’ primar”

Sâmbătă dimineaţă, 6 autocare de mare capacitate, pline ochi, au plecat din sectorul 6 din Bucureşti cu destinaţia Ruse, în Bulgaria. Nu a fost vorba de o deplasare a galeriei vreunei echipe de fotbal, ci de o „deplasare electorală” organizată de către primarul Cristian Poteraş. Majoritatea „turiştilor”, pensionari din sector. Contactat de RTV înainte de plecare, unul dintre excursionişti a povestit că în afară de vizitarea oraşului Ruse, în program se mai află şi vizitarea mânăstirii Basarabov (localitate situată la 10 km distanţă de Ruse) şi a mânăstirii Comana. „Este o mică atenţie şi pentru noi, s-a gândit cineva la noi”, a spus cel intervievat. Cine s-a gândit la „noi”?, răspunsul a fost unul anticipat: „PDL. Domnul primar, bineînţeles, că el e la conducere. Poteraş”.

50 de euro = un vot

Pentru „excursionişti” toată cheltuiala a fost suportată de Poteraş. Încă nu ştim din ce fonduri. Am consultat un patron al unei firme de închirieri autocare, care ne-a făcut următoarele precizări: „Pentru un Bucureşti – Ruse şi înapoi, o singură zi, la mine închirierea unui autocar se ridică la 350 de euro. Sunt însă firme care percep şi preţuri mai mari, între 450 şi 500 de euro”. Mergând pe preţul cel mai mic, rezultă că pentru transport s-a plătit 2.100 de euro. Asta dacă nu cumva Poteraş a apelat la una dintre firmele de transport care cotizează la PDL. Dar au mai fost şi alte costuri. 5 euro intrarea la mânăstirea din Bulgaria, deci pentru cca 300 de persoane ar veni 1.500 de euro, şi mai trebuie luat în calcul şi cel puţin clasicul grătar şi berea oferită „excursioniştilor” în astfel de ocazii. „Excursioniştii”, dacă nu ar fi ales cale mitei electorale, ar fi plătit 30 de euro un dus-întors Bucureşti-Ruse, 5 euro intrarea la mânăstire şi încă 15 euro masa şi taxa de pod. Deci un total de 50 de euro, pentru care cei urcaţi în autocare îşi vor da votul pentru Poteraş.

Reabilitare contra voturi

Nu doar prin excursii electorale încearcă primarul Poteraş să obţină voturile electoratului. Cotidianul.ro a dezvăluit recent că printr-o scrisoare trimisă locuitorilor din sector, Poteraş îi anunţa că „în anul 2012″ (deci atenţie, doar în acest an electoral) vor fi izolate termic „gratuit” toate blocurile din sectorul 6. În realitate lucrurile nu stau chiar aşa. Un blogger din sectorul 6, a dezvăluit următoarele: „Preşedintele blocului TD7 din Strada Valea lui Mihai nr. 12 a mers în audienţă la Primărie. Când a întrebat care este stadiul dosarului blocului pe care îl reprezintă, raspunsul a venit prompt:Blocul dumneavoastră va intra în procesul de reabilitare numai dacă rămâne în funcţie actualul primar! Aşadar, dacă votaţi cum trebuie, o să va reabilităm blocul.” Orice alt comentariu este de prisos.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.