Primarul Robu și-a luat consilier un vameș care a falimentat un cazinou

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și-a luat drept consilier un fost vameș și ”servant PDL”, dar cu mare experiență în domeniul alimentației publice, pe care l-a prezentat public drept om de afaceri de succes și căruia vrea să-i dea pe mână administrarea orașului.

”Sorin Drăgoi este inginer și un om de afaceri pe care în mod cert îl cunoașteți din plin în această postură. El va avea atribuții în zona de administrare a orașului, generic vorbind, în tot ceea ce înseamnă asta. Va trebui să genereze idei de intervenție în diverse puncte, va avea competența să semneze unele documente în locul meu”, spunea primarul Robu, la prezentarea noului său consilier pe care l-ar vrea chiar city-manager.

Sorin Drăgoi, 47 de ani, este un apropiat al secretarul generalal PDL Timiș, Dan Popa. A fost inspector vamal în Vama București, unde a lucrat la importurile de legume-fructe. Drăgoi trebuia să prindă un post de șef la o vamă din vestul țării, trimis expres de fostul director general al vămilor, Dinu Gheorghe. Cărțile au ieșit însă altfel și Drăgoi a fost nevoit să părăsească sistemul vamal. El a fost ulterior asociat la două societăți comerciale de imobiliare, pe care însă le-a închis și a falimentat Casino Bastione, din Timișoara, după ce a devenit asociat majoritar. În ultima perioadă s-a ocupat de administrarea unor localuri din capitala Banatului.

”Eu am cea mai mare experiență în domeniul alimentației publice. Probabil că domnul primar Robu a considerat că experiența acumulată o pot pune în slujba municipalității(!?).Eu am acceptat rolul de consilier pentru că împreună putem realiza obiectivele propuse într-un mod corect și rapid. Recunosc că am lucrat ca inspector vamal, dar acest lucru nu are nici o legătură cu activitatea mea din acest moment. Cât despre cazinou, acesta a intrat în insolvență, nu l-am falimentat eu ci criza economică”, spune Sorin Drăgoi.

În spatele numirii lui Drăgoi ca sfătuitor al primarului stau însă interesele sponsorilor acestuia din campania electorală din 10 iunie, atunci când Robu l-a dat jos pe Gheorghe Ciuhandu, din fotoliul de șef al administrației municipale din Timișoara. Drăgoi mai are și meritul că l-a determinat, chiar în timpul aceleeași campanii electorale, pe unul dintre adversarii lui Robu să se retragă din cursă și să-l sprijine pe actualul primar.

În ceea ce-l privește pe primarul liberal al Timișoarei, acesta ”respectă promisiunile ” făcute alegătorilor săi. Robu și-a luat patru consilieri personali, dintre care trei sunt PDL-iști, sau apropiați ai acestora.

Foto :  Opiniatimișoarei – Consilierul Drăgoi(stînga), primarul Robu și viceprimarul Diaconu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.