Prime de scos soția în oraș pentru minerii care nu muncesc cinci luni pe an

Sindicatul Liber de la Cariera Husnicioara, parte a Complexului Energetic Oltenia, a acordat tichete cadou membrilor săi, de Ziua Minerului, ce reprezintă o ieșire cu soția la restaurant.

De aceste prime se bucură 550 de salariați de la carieră, majoritatea mineri. „Noi am dat tichete cadou de 50 de lei la angajații noștri, asta înseamnă o masă cu soția la restaurant. Nu mai cunosc o carieră care să fi făcut treaba asta. Am făcut un efort financiar de aproape 30.000 lei. Am acordat și anul trecut de Ziua Minerului și de Crăciun, câte 40 de lei. Este un tichet social care nu se impozitează”, a declarat președintele Paul Constantinescu, citat de Pandurul.

Acest bonus vine în condițiile în care minerii nu lucrează în jur de cinci luni pe an pe motiv că nu există cerere de cărbune. Ieșirea la masă e o palidă consolare pentru foarte mulți lucrători de la Husnicioara pentru că 483 dintre ei, din totalul de 550, vor fi concediați până la 31 decembrie.

Începând de ieri, șefii CEO, companie cu mari probleme financiare, au început să împarte preavize de concediere pentru 700 de angajați care se apropie de vârsta de pensionare sau au cerut să plece. Aceștia vor beneficia de salarii compensatorii, dar şi de cota de cărbune aferentă anului 2016, aprobată de consiliul de administraţie după şapte luni de negocieri.

Până la finele anului, vor fi dați afară în jur de 2.000 de oameni, adică 11% din personalul CE Oltenia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Cretu 866 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.