Primele date despre personajul acuzat de Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat că au fost câțiva politicieni și oameni de afaceri care au încercat să preia guvernul prin forță și au eșuat. Întrebat care ar fi acei afaceriști, șeful PSD l-a dat exemplu pe Constantin Dumitru Iacov, fost patron al clubului de fotbal FC Național și un apropiat de-ai lui Victor Ponta.

”PSD a ieșit întârit, dar n-a fost ușor. Sunt presiuni din toate părțile pentru ca această coaliție să nu reușească să-și ducă programul de guvernare până la capăt. Acestă încercare a unui grup de câțiva politicieni și oameni de afaceri de a prelua prin forță acest guvern a eșuat”, a declarat Dragnea.

La insistențele jurnaliștilor, acesta a dat amănunte: ”Şi eu şi colegii mei ştim din primele două zile oameni din Guvern, foşti oficiali din Guvern care au fost daţi afară, spuneau printre alţii de un om, Costi Iacov, care suna, care mergea peste secretarul general al Guvernului în funcţie, peste secretarul general adjunct, o doamnă care era în spital cu perfuzii, şi care suna şi în partid. Pe lângă noul lider politic, domnul Jianu, care îşi suna şi foştii profesori să-i convingă, suna şi acest domn prin partid”.

Costi Iacov a fost președinte al clubului de fotbal FC Național din București. Numele său apare în diverse scandaluri din lumea fotbalului.

În declarația de avere din 2014, acesta scria că deține circa 50 de terenuri agricole și șase terenuri intravilane, din care trei în București, două în Buftea (Ilfov) și unul în Săcele (Brasov), două case de vacanță în Ilfov și Brașov, un apartament în București și două spații comerciale în București. El a mai declarat atunci că are o colecție de ceasuri în valoare de 800.000 de euro, conturi bancare de 3,8 milioane de euro și 2,9 milioane de lei și acțiuni la mai multe societăți comerciale. De fapt, Costantin Iacov este atât de bogat, încât l-a împrumutat pe un anume Florin Trifan cu cinci milioane de euro cash.

Potrivit unui articol din 2006 din ”Ziua”, în 2000, Constantin Iacov a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru violare de domiciliu, distrugere și lovire.

Iacov a fost impus de guvernarea Ponta în conducerea SMART SA, o societate cu o miză extrem de importantă, dat fiind că gestiona toate contractele de mentenanță ale Transelectrica. Practic, tot ce înseamna menentanța rețelei de transport al energiei intra în sarcina SMART SA, preciza Hornews, într-un articol din ianurie 2016.

Potrivit unui articol ”Cotidianul” din aprilie 2016, Constantin Iacov şi Cristian Borcea au apărut pe o listă publicată de Digi 24 ce arăta operaţiunile sale prin intermediul unui offshore din Panama. Iacov, în schimb, a spus că ”nu are treabă” cu Panama.

În 2007, Iacov a cumpărat numeroase terenuri lângă Bacău şi a fost în capul listei despăgubiţilor când s-a construit şoseaua de centură a municipiului, se mai arată în același articol. Dat fiind că Dumitru Dragomir a spus despre acesta că nici nu avea după ce să bea apă, rămâne întrebarea cum a reuşit Iacov să cumpere toate terenurile respective aşa, dintr-o dată.

Citiţi şi:

Scandalul Fabricii de firme – Portretul altui milionar român ce apare în scandalul „Panama Papers”

Aluziile lui Mitică Dragomir – Surpriză: Cine ar fi „şeful” lui Constantin Iacov

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.