Primele mizerii electorale un „plagiat” şi o manipulare

Elena Udrea şi oamenii lui Ponta au dat tonul la „plagiat” şi manipulare. Antonescu atacat la „pachet” cu Udrea şi Băsescu. Publicitate electorală scabroasă în trustul patronat de Sebastian Ghiţă.

 Elena Udrea prima pe un afiş „plagiat”

PMP a ieşit în campania  pentru europarlamentare cu un afiş electoral care imită afişul filmului „The Twilight Saga Breaking Down” (partea a II-a). Pe post de Kristen Stewart, în afişul electoral apare însă Elena Udrea, ceea ce crează impresia că este principala candidată a partidului. Faptul că PMP (sau mai precis Elena Udrea) a „plagiat” afişul respectiv dovedeşte o lipsă totală de inspiraţie, pentru că The Twilight Saga Breaking Down este un film cu vampiri. Dar pe de altă parte, o alăturare a celor din PMP vampirilor nu este deloc forţată, pentru că foştii exponenţii din PMP ai fostelor guvernări Boc s-au comportat ca nişte vampiri.

Tot neinspirată este şi explicaţia dată (pe pagina ei de facebook a Elenei Udrea) alegerii afişului electoral: „PMP este un partid nou, tânăr, care nu se trage nici din PCR, nici din FSN”. Spunem că explicaţia este neinspirată pentru că oricine poate detecta ai 2 minciuni.

  1. PMP un partid nou şi tânăr – este un nou PDL, iar un Baconschi, „Pinalty”, Gelu Vişan,  Adrian Rădulescu, Valerian Vreme, Dan Zătreanu ş.a. numai „boboci” nu mai sunt şi nici noi în politică nu sunt.
  2. PMP nu se trage din PCR şi FSN – PMP se trage din PDL, care, în 1992, când s-a rupt FSN în două ramuri, s-a numit PD-FSN. Din ce se trage FSN, ştie toată lumea.

USL „trăieşte” pe corturile PSD

Tot în prima zi de campanie, s-a înregistrat şi prima manipulare. Site-ul „Pesurse.ro” a publicat poza unui cort electoral al PSD, pe care, roşu pe alb, „USL trăieşte”. Este vorba, conform sursei citate de o tentativă de păcălire a electoratului care în 2012 a votat global USL. Şi sloganul „Mândri că suntem români” aduce cu un slogan mai vechi al liberalilor de pe vremea când C.P.Tăriceanu era premier.

Prima mizerie electorală virală

Se ştie, în anii ’90 şi dar şi la ultimele alegeri, apăreau pe piaţă ziare fantomă cu conţinut 100% electoral. Unele dintre aceste fiţuici conţineau doar atacuri la adversarii politici, uzând de dezinformări şi manipulări. Mai nou – de prin 2008 – apar la fiecare „moment” electoral site-uri fantomă prin care adversarul sau adversarii politici sunt „tăvăliţi”, iar manipularea este la ea acasă.

Un astfel de site (nu-i dăm numele pentru a nu-i face reclamă) a apărut vineri 25 aprilie în prima zi de campanie. Site-ul are o construcţie similară celui oficial al PNL, şi „subiectul” principal este Crin Antonescu. Care este prezentat ca „trădătorul luptei anti-Băsescu”, ca amic al Andreei Pora şi al lui Băsescu. „Ţinte” pe site-ul respectiv mai sunt Elena Udrea şi Traian Băsescu. Site-ul se pare că este opera unor „profesionişti” care s-au mai ocupat cu aşa ceva şi în alte campanii electorale şi ţinând cont de „subiecţi” ar putea să se afle în slujba celor din coaliţia guvernamentală.

 O mizerie „marca” Sebastian Ghiţă

Dacă site-ul la care ne-am referit mai sus, prezintă atacurile având şi o relativă două de umor, în schimb, pe site-ul Obiectiv.info ce ţine de postul România TV al deputatului PSD, Sebastian Ghiţă, apare o reclamă electorală scabroasă: După ce apare textul „ pe 25 mai tu faci curăţenie”, rând pe rând, siglele PMP, PDL şi PNL, urmate de „poze” cu Eba, Elena Udrea, Traian Băsescu şi Crin Antonescu sunt „aspirate” de apa unui WC. Nu ştim dacă este vorba de o publicitate plătită a PSD şi a aliaţilor săi, sau este vorba de o iniţiativă a jurnaliştilor patronaţi de Sebastian Ghiţă. Mai trebuie menţionat că primul pe lista autorilor de pe site-ul respectiv este Dan Sultănescu, unul dintre consilierii premierului Victor Ponta.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.