Primii doi răniţi în accidentul din Bulgaria, aduşi în țară

UPDATE Primii doi răniţi în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca cu ajutorul unor elicoptere SMURD. Victimele au traumatisme forte şi fracturi, care, cel puţin deocamdată, nu le pun viaţa în pericol, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

Prima victimă adusă la Floreasca este o femeie de peste 60 de ani. Potrivit lui Opriţa, ea este conştientă şi prezintă un traumatism forte cu fractură de coloană vertebrală. „Din păcate, are şi o paralizie la nivelul membrelor inferioare. Acum este în investigaţii, pentru a vedea ce este de făcut mai departe”, a spus coordonatorul SMURD Bucureşti.

Cea de-a doua victimă este un bărbat de aproximativ 60 de ani. Acesta a ajuns la spital cu traumatism toracic forte, cu mai multe fracturi costale. Opriţa a precizat că şi bărbatul va fi supus unor investigaţii, pentru a se stabili intervenţia terapeutică.

Primul rănit din accidentul din Bulgaria a fost adus, duminică, în jurul orei 13,00, cu un elicopter, pe stadionul Ștefan cel Mare din București.

„Primul dintre cei șase răniți a sosit chiar acum cu un echipaj SMURD Craiova. Rănitul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav”, a declarat duminică, pentru Agerpres, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.