Primii refugiați ajunși în România au început să plângă

După ce autoritățile din Ungaria au anunțat închiderea frontierelor în calea refugiaților, doi dintre aceștia, cetățeni afgani, au fost prinși în timp ce intenționau să intre ilegal în România, venind dinspre Serbia.

Cei doi au fost descoperiți de polițiștii de frontieră în apropiere de fâșia verde, în zona Beba Veche.

În momentul în care i-au luat la întrebări pe refugiați, polițiștii au avut parte de o surpriză. Când afganii și-au dat seama că au ajuns în România, au început să plângă.

„În 15 septembrie, la ora 16.45, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului de Poliție de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, în timp ce intenționau să intre ilegal în România, două persoane. S-a procedat la reținerea acestora, iar în cadrul primelor cercetări s-a stabilit că sunt cetățeni afgani. În cadrul primelor declarații, cei doi au precizat că s-au rătăcit pe teritoriul Serbiei și că nu voiau să ajungă în România, fapt pentru care în acest moment sunt în procedură de readmisie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Leș, purtător de cuvânt Inspectoratul Poliției de Frontieră Timiș.

„Când au aflat că sunt în România au început să plângă”, a precizat miercuri Mihaela Leș.

Cei doi vor predați autorităților sârbe, în baza tratatului de readmisie, și, cel mai probabil, odată ajunși în țara vecină, vor căuta o alta cale de a intra în Ungaria.

Sunt primii refugiați care pătrund în spațiul românesc de la începutul exodului către Germania al imigranților venind dinspre Grecia pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.