Primul caz de Ebola diagnosticat în afara Africii

Marţi un purtător de cuvânt al Centrului pentru controlul şi prevenire a bolilor a anunţat primul caz de infectare cu virusul Ebola diagnosticat în Statele Unite, scrie Mediafax, care citează AFP.

„Cred că este vorba de primul caz diagnosticat în afara Africii”, a afirmat Tom Frieden, directorul CDC, în cursul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, el a declarat că autorităţile federale sanitare sunt sigure că vor putea împiedica propagarea virusului Ebola în Statele Unite după ce un prim pacient a fost diagnosticat pe teritoriul american de contractarea virusului, cu toate că la întoarcerea în ţară, pe 20 septembrie, nu prezenta niciun simptom.

„Nu am niciun dubiu că vom controla importul acestui caz de Ebola pentru a împiedica propagarea sa pe larg în ţară”, a declarat directorul CDC.Ve

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.