Primul sărut al lui Barack şi Michelle Obama, pe marile ecrane

Southside with You se va numi unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2016, mai ales în America. Pelicula, regizată de actorul şi producătorul Richard Tanne, care îşi face acum debutul în regie, narează începutul poveştii de dragoste între cea mai puternic cuplu din Statele Unite în acest moment: Michelle şi Barack Obama.

Casele de producţie implicate în proiect, IM Global şi State Street Pictures, au dezvăluit primele imagini din acestă istorie romantică.

Desigur, cariera politică a lui Obama este departe de sfârşit, aşa că nu se poate pune încă problema unui film comemorativ de felul celor care au celebrat până acum diferiţi preşedinţi ai Statelor Unite, cu excepţia producţiei Mr. Lincoln, al lui John Ford, din 1939, care povestea numai tinereţea lui Lincoln.

Filmul lui Tanne are în centru prima întâlnirea a lui Obama cu Michelle, în 1989, într-un parc din Chicago. Din acel moment, din câte se ştie, filmul arăta plimbarea prin parc, vizita celor doi la Institutul de Artă din Chicago şi sfârşitul zilei înr-un cinematograf în care rula atunci pelicula lui Spike Lee, Do the Right Thing, unul dintre cele mai bune filme ale regizorului afro-american, dedicat eşecului integrării negrilor în societatea americană.

Rolul actualei Prime Doamne, la acea vreme avocat într-un birou de avocatură în care viitorul preşedinte al Americii urma un stagiu, va fi interpretat de Tike Sumpter, cunoscută mai ales din producţiile soap One Life to Live şi Gossip Girl. Barack Obama va fi încarnat de Parker Sawyers, cel care a jucat în Zero Dark Thirty şi Survivor şi care va putea fi văzut în curând în Snowden de Oliver Stone.

Scena-cheie din Southside With You va fi cea a primului sărut între cele două importante personaje de la Casa Albă, survenit după ce mâncaseră o îngheţată la patiseria, dispărută astăzi, Baskin-Robbins. Scena se petrece în acelaşi parc din Chicago, unde se află, în unghiul făcut de Dorchester Street cu strada 53, o placă comemorativă cu o mulţime de fotografii ale cuplului prezidenţial şi descrierea momentului extrasă dintr-un interviu acordat de Barack Obama pentru Oprah Magazine. “Am sărutat-o şi avea savoarea ciocolatei”.

Jurnalistul Massimiliano Jattoni Dall’Asén de la Corriere della Sera, care dezvăluie ştirea, comentează în final, cu ironie: “Un film cu mare risc de hiperglicemie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victoria Anghelescu 1046 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.