Primul sfârşit de săptămână cultural din an

Arad

MUZICĂ. Clubul Flex (Str. Unirii, nr.5, Arad) începe anul cu o seară Hip Hop cu intrare liberă. În program, vineri, 6 ianuarie, de la 20.00 sunt momente de open mic şi un recital Bărbosu.

Baia Mare

EXPO. În holul mare al Bibliotecii „Petre Dulfu” (Bd. Independenţei nr.4B) este deschisă până pe 18 ianuarie expoziţia de fotografie „Tradiţii populare de iarnă”. Expun Gabriel Boholţ, Gheorghe Petrila, Felician Săteanu şi Tudorel Ilie.

TEATRU. Seria sâmbetelor cu poveşti este reluată de la ora 11.00 la Secţia Păpuşi a Teatrului Municipal Baia Mare (Str.Dacianr.3) cu spectacolul „Punguţa cu doi bani” în regia lui Liviu Steciuc. Biletul este 5 lei.

Botoşani

CLASIC. Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani (Str. Marchian, nr. 5) găzduieşte vineri şi duminică de la ora 18.00, concertul orchestrei Filarmonicii dirijate de Ioan Andrei Morar. Solişti sunt tenorii Sorin Lupu, Eusebiu Hutan şi Tiberius Simu. Sâmbătă, spectacolul este susţinut de la ora 19.00 şi la Iulius Mall în Suceava.

Braşov

EXPO. Până în luna martie, la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului (Piaţa Sfatului nr.15) poate fi vizitată expoziţia „Bonbons. Caramels. Istoria ciocolatei la Braşov”, un eveniment care urmăreşte procesul de fabricare a dulciurilor de-a lungul timpului, din secolul al XIX-lea până în zilele noastre.

Bucureşti

TEATRU. La Odeon se joacă pe 6 ianuarie, de la ora 19.30, montarea lui Dragoş Galgoţiu, „Kafka. 5 vise” (foto). Biletele costă 25 de lei. „Prin Kafka intuim răspunsuri la întrebările fără răspuns, dar odată atins, odată văzut, sensul pare să se risipească aşa cum dispar dimineaţa acele vise teribile în care am avut impresia că ni s-a revelat ceva care pare de neatins. Impresia atingerii însă rămâne, e intensă, tulburătoare”, nota regizorul.

MUZICĂ. Nicoleta Gavrilita, Izabela Simion, Marina Arsene, Ana Dubyk şi Roxana Ardelean sunt The Twisters. Vineri, absolventele secţiei de jazz a Universităţii de Muzică sunt la Jazz Book (Carol Davila nr.1) de la ora 20.30, cu un concert care le dezvăluie fanezia şi entuziasmul.

EXPO. Până la finalul lunii ianuarie, Sun Plaza din Bucureşti găzduieşte exponate animatronice din Epoca Glaciară în mărime naturală. Intrarea este liberă iar fotografiile cu mamutul, la fel.

MUZICĂ. Vineri, de la 22.30, trupa Byron îşi scoate repertoriul în faţa publicului de la Hard Rock Cafe (Şos. Kiseleff nr.32). Biletele au preţuri cuprinse între 40 şi 60 de lei.

FILM. „Ionel, nu mai pirata, hai la HAPPYCINEMA”! este oferta pe care o face sâmbătă lanţul de cinematografe din Liberty Center (intersecţia Calea Rahovei – Șoseaua Progresul). Pe 7 ianuarie lanţul de cineplexuri oferă o intrare gratuită la un film la alegere celor care poartă prenumele de Ion, Ioan, Ionel, Ionuţ, Ioana, Ionela.

TEATRU. Duminică este seară de „Once Upon- cântece despre copilăria furată” la Green Hours. Loredana Cosovanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraş, Tiberiu Enache, Ovidiu Cosovanu şi Daniel Chirilă joacă „un fel de minţenia Pământului” de la ora 22.30.

Buzău

MUZICĂ. Noiseheads sunt în Cafeneaua Artiştilor (Bd. Nicolae Bălcescu nr 26-28, Complex No Limit, Buzău). Intrarea este 5 lei iar specialitatea trupei este întâlnirea între rock, hip hop, drum and bass, reggae, trap şi electro.

Cluj-Napoca

TEATRU. În „Playlist”, povestea unei familii române-maghiare, trecută prin „epoca de aur”, este pusă în scenă sâmbătă, 7 ianuarie 2017, de la ora 19:00, în studioul Euphorion al Teatrului Naţional din Cluj. De-a lungul a 19 ani (între 1989 şi 2008) este surprinsă o istorie recentă care ne-a schimbat şi continuă să ne schimbe, o istorie subjugată manipulării, o istorie care obligă la adaptare, arată realizatorii.

Iaşi

CLASIC. La Teatrul Naţional Iaşi este programată vineri, de la 18.30, reprezentaţia operei „Bărbierul din Sevilla”.

Sibiu

CLASIC. Vineri şi sâmbătă, la sala Thalia, Cristian Sandu dirijează un program de lucrări din creaţia compozitorilor J.Strauss, L.Arditi, E.Waldteufel etc. Solista concertului care începe la ora 19.00 este soprana Tatiana Lisnic.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.