Prin numirea lui Răzvan Ungureanu la Cotroceni, Iohannis ne dă cu vita Kobe peste nas

Ce l-a determinat pe noul preşedinte al României să-l aducă la Cotroceni pe Mihai Răzvan Ungureanu rămâne un mister pe care doar dosarele X l-ar putea lămuri.

Altfel, este de neimaginat ca lui Klaus Iohannis să nu-i fi fost comunicată mapa profesională a celui care, după numai 78 de zile, prin moţiune de cenzură, a fost dat afară din funcţia de Prim ministru! De altfel, preşedintelui i-ar fi fost de ajuns chiar o sinteză de presă ca să nu comită această eroare ce-i va crea imediat o vulnerabilitate uriaşă, care va fi taxată imediat chiar de către cei care au stat ore întregi la cozi pentru a-l face şeful statului.
Să nu fi aflat oare Klaus Iohannis de scandalul în care a fost implicată soţia lui MRU, Daniela Ungureanu, care, în timp ce soţul ei era şeful SIE, primea 84.000 euro anual pentru consultaţii date personalului OMW, deşi dumneaei era medic anestezist la Fundeni? Nu era normal ca Preşedinţia să se intereseze mai întâi dacă această uriaşă problemă a fost lămurită din punct de vedere legal şi dacă nu cumva, aşa cum s-a scris în presă, finanţarea aceasta ascunde vreo infracţiune contra statului?

Să nu fi aflat oare Klaus Iohannis de scandalul pe marginea moştenirii Fundaţiei Gojdu, pe care Mihai Răzvan Ungureanu a cedat-o Ungariei, generând o pagubă uriaşă României? Mai ales că şi asupra domnului Iohannis planează un scandal în legătură cu retrocedările în favoarea unei fundaţii din Sibiu…

Să nu fi aflat oare Klaus Iohannis de achiziţiile ciudate făcute la Guvern în cele 78 de zile cât MRU a fost Prim ministru şi atunci când a condus SIE? Adică de acestea: 50 de tuburi de unguent rectal, 10 tuburi de cremă vaginală, comprimate de ginkgo biloba ori granule homeopate, viagra (cînd era şef la SIE) şi Plasturi mici tratament pentru băşici, Deodorant stick sans alcool Armani Code by Giorgio Armani, Lip Care with propolis organic beeswax and olive oil, Deodorant roll-on Neo by Givenchy, Eau florale Petale de rose lotion naturelle, Antiperspirant deodorant roll-on – Clinique skin supplies for men, Gel de duş L’Occitane Gel douche Verveine ;i multe altele pe lista de protocol a Guvernului.
Mihai Răzvan Ungureanu n-a fost decât un funcționar public îmbuibat, care s-a gonflat grotesc când a dat de banii publici și un intelectual închipuit, aproape sufocat de ifose. Pe banii de la buget, Mihai Răzzvan Ungureanu trăia atât de bine încât nu își mai putea face vacanțele în amărâtele de hoteluri din România, ci numai în cele de cinci stele special din Munții Alpi, ca Interalpen Hotel Tyrol (www.interalpen.com), unde o cameră sau un apartament costă mii și mii de euro pe săptămână.
Chiar nimeni să nu-i fi spus lui Klaus Iohannis că MRU girase la SIE cheltuirea sumei de 250.000 euro pentru „unguent rectal” şi „comprimate vaginale” şi a sumei de 350.000 de euro pentru balsam de buze, apă de urechi, „plasturi mici pentru băşici” şi alte sulemeneli?

Să nu fi aflat oare Klaus Iohannis de preferinţele gastronomice rafinate ale lui MRU, care au scârbit întreaga opinie publică întrucât hălcile de vită Kobe erau aduse pe masa dumnealui în timp ce oamenilor li se tăiaseră salariile şi pensiile?
Şi dacă, prin absurd, n-ar fi aflat de toate aceste scandaluri care-l aveau în centrul atenţiei pe Mihai Răzvan Ungureanu, Klaus Iohannis nu avea dreptul să ignore rolul pe care acest personaj l-a avut în timpul aşa-zisei „lovituri de stat” din 2012, în care 7,4 milioane de români au votat democratic pentru plecarea lui Băsescu. Nu avea dreptul să-şi bată joc de aceştia pentru că votul din 16 noiembrie, prin care Iohannis a fost trimis la Cotroceni, a fost dat şi pentru ca figurile sinistre din spatele lui Băsescu să dispară din peisajul politic. Ce crede domnul Iohannis că vor zice votanţii săi când îşi vor aduce aminte de scena în care, pe fereastra de la WC-ul garajului prezidenţial, MRU ieşea alături de Monica Macovei şi Mihail Neamţu pentru a sărbători victoria împotriva românilor?

Ceea ce mă şochează, însă, cu adevărat este sfidarea afişată de noul Preşedinte, seninătatea cu care crede că poate să facă orice, ca şi cum mandatul dat de alegători ar fi necondiţionat. După ce a numit-o purtător de cuvânt pe soţia lui Mirel Bran, alt apologet al „loviturii de stat” din 2012, aducerea lui MRU în funcţia de consilier prezidenţial pare a fi semnalul că regimul Băsescu a început să fie reabilitat vârtos!

E de neimaginat cum poate Klaus Iohannis să ignore faptul că sondajele de opinie care spun că oamenii nu doresc înlocuirea guvernului Ponta arată, de fapt, teama lor ca, într-un guvern format de noul PNL, să nu vadă că revin pe funcţii membrii guvernului Boc sau slugile credincioase ale lui Traian Băsescu. Alegerile din 2012 au spus acestora un NU categoric prin votul masiv acordat USL-ului, astfel încât readucerea „băsiştilor” în viaţa noastră nu face altceva decât să inducă în populaţie spaima că ne-am putea trezi chiar şi Băsescu în fruntea unui guvern viitor!
În aceste condiţii, Klaus Iohannis ar face bine să revadă legea care validează Referendumul pentru demiterea Preşedintelui cu o prezenţă de doar 30% din electorat! Cu o majoritate care-l poate suspenda în orice clipă, preşedintele are nevoie ca de aer de susţinerea masivă şi certă a populaţiei, altfel zboară de la Cotroceni cît ar clipi!
Nu e de glumă, mai ales că votanţii lui Ponta şi ai PSD încă nu s-au trezit din pumni după înfrângerea neaşteptată de acum o lună jumate şi abia aşteaptă să-şi ia revanşa. Or, prin astfel de numiri, cota de popularitate de care Iohannis se bucură acum se volatilizează rapid şi, când se va duce pe tobogan, nu va mai fi suficientă pentru a-i conserva mandatul! Nu credem că românii care au venit la vot în 16 noiembrie vor fi dispuşi să mai stea o dată la cozi pentru a-i readuce la Putere pe cei care i-au batjocorit în acest deceniu al ruşinii din mandatele lui Băsescu.
Lor li s-a promis o Românie a lucrului bine făcut, ori deciziile acestea, precum numirea lui MRU la Cotroceni, sunt proaste, cumplit de proaste. Astea să ne fie urările de început de an, ca nişte adevărate blesteme?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.