Vlădescu a cumpărat bilete de avion de 1,2 milioane euro

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, are activitate intensă, nu glumă, în instituţia pe care o conduce. Desigur, fac excepţie acele dese perioade în care nu stă tolănit la soare la Mamaia sau când nu e plecat în escapade romantice peste graniţă.

Pleziristul Vlădescu a fost primul dintre reprezentanţii puterii care s-a declarat nemulţumit de decizia de creşterea a TVA în defavoarea amputării pensiilor. Vreme de aproape o săptămână, ministrul Finanţelor a făcut turul televiziunilor pentru a explica în ce stare de sărăcie sunt finanţele României şi ce mult s-ar fi însănătoşit bugetul statului dacă judecătorii CCR nu declarau neconstituţională măsura de reducere a pensiilor cu 15%.

Ipocrizia lui Sebastian Vlădescu, cel care se dă de ceasul morţii de grija bugetului sărac al ţării, devine şi mai evidentă în momentul în care descoperim că onor ministerul pe care îl păstoreşte tocmai a achiziţionat bilete de avion în valoare de 1,2 milioane de euro. Că tot e austeritate, nu-i aşa?!

În data de 9 iulie, pe site-ul e-licitatie.ro a fost publicat anunţul de atribuire nr. 87028/09.07.2010 al Ministerului Finanţelor Publice, pentru un contract de servicii de transport aerian de călători în valoare totală de 5.035.905 lei, fără TVA (aproximativ 1,2 milioane euro). Din anunţul de atribuire mai aflăm că la licitaţia organizată s-au primit trei oferte şi că contractul a fost câştigat, ca să vezi coincidenţă, de aceleaşi trei firme de turism care au depus ofertele.

Sebastian Vlădescu, posesor de iubită cu firmă de turism, a acordat contractul de 1,2 mil. euro unor „căpuşe”

Interesante de văzut sunt acţionariatul celor trei companii de turism care au primit generosul contract de la Ministerul Finanţelor, precum şi background-ul acestora în materie de afaceri cu statul.

Business Travel Turism SRL, PERFECT TOUR SRL şi DANCO PRO COMMUNICATION SRL sunt firmele care au câştigat contractul în valoare de 1,2 milioane euro cu ministerul condus de Sebastian Vlădescu.

De departe cea mai norocoasă la contractele cu instituţii ale statului este firma PERFECT TOUR, care aparţine Corinei Păcuraru, soţia controversatului om de afaceri gălăţean Maricel Păcuraru. Numai în perioada noiembrie 2009-martie 2010, PERFECT TOUR a câştigat nouă contracte cu mai multe instituţii ale statului. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Primăria Municipiului Bucureşti, Autoritatea Rutieră Română, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei, Nuclearelectrica, Camera Deputaţilor şi Senatul României, toate acestea au salvat de la faliment, prin intermediul contractelor acordate, firma de turism a lui Maricel Păcuraru. PERFECT TOUR avea datorii neplătite în valoare de 90.000 euro către un dezvoltator imobiliar, iar în 21 decembrie 2009 fusese cerută în instanţă declanşarea procedurilor de declarare a falimentului pentru societatea de turism. Firma lui Maricel Păcuraru nu este o „new-entry” pe lista societăţilor abonate la contractele cu statul. Și în timpul guvernării Tăriceanu, mai exact, în perioada 2005-2006, societatea controlată de familia Păcuraru a câştigat bani frumoşi din contractele cu Poşta Română.

Și societatea DANCO PRO COMMUNICATION SRL este o veterană în lumea mică a norocoşilor beneficiari de contracte cu statul.

DANCO PRO COMMUNICATION aparţine lui Daniel Cornel Rodea, partener de afaceri şi bun prieten cu fostul deputat PSD Ristea Priboi, una din figurile cele mai controversate ale guvernării Năstase.

În 2005, DANCO PRO COMMUNICATION a fost cercetată de Curtea de Conturi, inspectorii ajungând la concluzia că între 2001-2004 această societate a prejudiciat bugetul statului cu zeci de miliarde de lei vechi. Posesor al unui deosebit simţ de orientare politică, proprietarul firmei, Daniel Cornel Rodea, s-a pliat după 2005 la noile realităţi politice şi a reuşit să prospere în continuare, rămânând conectat la pompa cu bani publici. Societatea lui Rodea a avut, de exemplu, în 2009, un contract de o valoare importantă cu Ministerului Dezvoltării Regionale, condus la acea vreme de Vasile Blaga, pentru bilete de avion către destinaţii exotice: Lima (Peru), Rabat (Maroc), Vaduz (Liechtenstein), Nairobi (Kenya), Baku (Azerbaidjan). Iar acum, într-un moment în care firme mari din domeniul turistic întâmpină reale dificultăţi financiare, societatea DANCO PRO COMMUNICATION câştigă unul după altul contracte cu statul, pentru furnizarea de servicii de transport cu avionul. De altfel, în 2010, DANCO PRO COMMUNICATION poate fi găsită alături de PERFECT TOUR – firma lui Maricel Păcuraru – şi în alte contracte de furnizare de bilete de avion pentru alte ministere – Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei etc.

Ce ar mai fi de spus în legătură cu acest contract de 1,2 milioane euro, acordat de Ministerul Finanţelor unor firme obişnuite să căpuşeze bugetul statului? Încă un mic amănunt, poate deloc de neglijat. Laura Camelia Rotileanu, cea mai nouă cucerire a iubăreţului ministru Vlădescu, este proprietara firmei de turism LEADER TOUR. La începutul lunii iunie, ziarul „Cancan” documenta informaţia conform căreia societatea Laurei Rotileanu, iubita lui Sebastian Vlădescu, câştigase în mai 2010, ce-i drept în asociere cu o altă firmă, Euroconsultants SA, un contract de consultanţă de 28 milioane lei plus TVA, cu Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, instituţie aflată în subordinea Ministerului Finanţelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.