Venituri mai mari la ANOFM după tăierile salariale de 25%

În luna iulie, veniturile nete ale angajaţilor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost nesemnificativ mai mici decât în iunie 2010. Şi, în anumite cazuri, chiar mai mari decât înainte de tăierile de 25%.

Cum a ocolit ANOFM tăierile de 25%? A acordat în iulie stimulente mai mari decât salariul net la 83% dintre salariaţii săi, anunță money.ro. Practic doar şase angajaţi ANOFM, din totalul de 183 de salariaţi ai instituţiei, nu au primit stimulente în luna iulie, conform unui document al ANOFM. Printre cei şase se numără şi preşedintele instituţiei.

Doar 30 de angajaţi ai ANOFM au încasat în iulie stimulente mai mici decât salariul net. Dintre aceştia, 21 sunt angajaţi ai Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OIPOSDRU). Potrivit documentului, în multe cazuri, stimulentele au depăşit dublul salariului net.

Referent asistent la Direcţia Economică: salariu net de 446 de lei şi stimulente de 915 lei.
Referent asistent la Direcţia Eures: salariu net de 442 lei şi stimulente de 904 lei.
Referent asistent la Direcţia Eures: salariu net de 448 de lei şi stimulente de 911 lei.
Consilier asistent la Direcţia Medierea Muncii: salariu net de 522 de lei şi stimulente de 1.224 de lei.

Directorul OIPOSDRU (Gabriela Rus) ocupa în iunie cea de-a şaptea poziţie în topul celor mai bine plătiţi angajaţi ANOFM, potrivit unei analize money.ro publicată luna trecută. Directorul a încasat în iunie 4.720 lei, potrivit unui comunicat remis de instituţie. Venitul net al directorului OIPOSDRU a fost egal cu salariul net în luna iunie. În iulie, venitul net al directorului OIPOSDRU a fost de 6.486 de lei, constituit din salariu net (3.648 de lei) şi stimulente în valoare de 2.838 de lei. Prin urmare, venitul net al salariatului ANOFM a fost în iulie mai mare decât înainte de tăiere.

Consilierul preşedintelui ANOFM a câştigat în iunie 1.947 de lei (venit net echivalent cu salariul). În iulie, consilierul a încasat 3.583 de lei, din care 1.501 lei salariu net şi 2.082 lei stimulente.

Normele din 22 februarie 2001(hotărârea nr.226) reglementează constituirea și utilizarea fondului de stimulente pentru personalul ANOFM, din Ministerul Muncii și din Casa Națională de Pensii, a spus pentrumoney.ro Delia Paceagiu, avocat specializat pe dreptul muncii al casei de avocatura de business Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Cuantumul stimulentelor individuale acordate pe un trimestru nu poate depasi trei salarii de baza lunare, potrivit articolului 7 din Hotararea nr.266.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.