Prioritățile noului ministru al Culturii

Noul ministru al Culturii, Corina Șuteu, afirmă că, în mandatul ei, va exista continuitate, precum și ”o corelare mai strânsă între obiectivele reformatoare și resursele aflate la dispoziție”, transmite AGERPRES.

„Va continua dialogul cu sectorul independent și cu societatea civilă, în spiritul transparenței și a întreținerii unei atitudini participative între administrația culturală și zonele culturale emergente. Totodată, va continua atenția acordată instituțiilor publice de cultură și ameliorării legislației și administrației culturale. Este urgentă rezolvarea situației de la Opera Națională din București și, într-un context mai larg, asumarea unor măsuri legislative legate de instituțiile de spectacol din România și de statutul creatorului”, a scris miercuri Corina Șuteu pe Facebook.

Potrivit acesteia, cinematografia este o prioritate absolută. ”Vor fi prezentate inițiativele dezvoltate în ultimele luni. De asemenea, va fi prezentat stadiul Strategiei Sectoriale în domeniul Culturii, de a cărei adoptare depinde realizarea unor politici publice în Cultură pe termen mediu și lung. Ameliorarea legislației privind protecția patrimoniului național în vederea salvării, prezervării și valorificării lui rămâne, de asemenea, o direcție prioritară a Ministerului Culturii”, a adăugat Corina Șuteu.

Totodată, noul ministru anunță că joi, de la ora 11,00, la Ministerul Culturii, va avea loc o conferință de presă, ocazie cu care vor fi prezentate câteva dintre prioritățile următoarelor luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.