PROBALITATEA declanșării unui război în Europa!

Tensionarea relaţiilor dintre NATO şi Rusia ar putea genera o nouă strategie militară NATO, arată o analiză Reuters citată de b1TV.

NATO se pregătește pentru o luptă intensă cu Rusia, ca urmare a faptului că ceea ce se se întâmplă în Ucraina a transformat fundamental peisajul de securitate în Europa.

Stadiul actual al relaţiilor dintre Occident şi Rusia aminteşte mai puternic ca niciodată de Războiul Rece şi oferă o nouă justificare a existenţei Alianţei Nord-Atlantice.

PUBLICITATE

Statele Unite şi Rusia şi-au prezentat noile strategii militare, în vreme ce cât mai mulți lideri din cadrul NATO au început să se întrebe dacă nu este momentul ca cea mai puternică alianţă armată din lume să-şi regândească şi ea tacticile.

Conceptul strategic, adoptat de liderii NATO la summitul de la Lisabona, în 2010, prezintă faptul că sunt șanse foarte mici de izbucnire a unui război convenţional pe teritoriul unui stat membru.

Vladimir Putin a declarat că dacă cineva va amenința Rusia, își va orienta forţele armate şi capabilităţile moderne de atac către zonele care amenință.

„Ce altceva putem să facem? NATO vine mai aproape de graniţele noastre, noi nu ne mutăm nicăieri”, a mai spus Putin.

„Nu putem să fim pe deplin siguri care să o fie următorul pas al Rusiei, nu putem să înţelegem care sunt intenţiile lui Putin, tot ce putem să facem este să învăţăm din acţiunile sale”, a explicat comandantul suprem al trupelor NATO din Europa, Generalul Philip Breedlove.

Potrivit analizei Reuters, liderii NATO elaborează un plan mai detaliat de urgență pentru diferite scenarii secrete, iar acum un război în Europa nu mai este văzut ca „ieșit din discuție”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.