Problema de stat numită Ion Stan

Urmăresc evoluţia cazului Ion Stan (PSD) din momentul în care el nu era un dosar penal. Am început să-l privesc cu atenţie şi interes de când fostul şef al Comisiei de control al SRI a făcut câteva declaraţii politice de natură să şocheze. Numai cei care nu ştiu să citească despre politică şi printre rânduri n-au înţeles că deputatul PSD Ion Stan a devenit ţinta preşedintelui de atunci, Traian Băsescu, a SRI şi mai ales a directorului George Maior (care, conform declaraţiei lui Ion Stan, l-a şi ameninţat) şi a unor forţe din afara României. Chiar şi partidul său, marele PSD, a ignorant cazul, semn că şi-a dat acordul pentru sacrificarea lui Ion Stan. Simulacrul de flagrant de mai târziu, înregistrările cârpite ale SRI, martorii cercetaţi de DNA în alte dosare şi folosiţi împotriva lui Ion Stan şi multe altele se constituie în argumente jurnalistice pentru un dosar politic de mare importanţă pentru structurile statului. Nu întâmplător Traian Băsescu l-a numit pe Ion Stan ”o problemă de stat”. După toate aparenţele, ne aflăm în faţa unui program riguros de înfundare a politicianului amintit mai sus. Totul a plecat de la declaraţiile sale politice pe care le-am publicat. Într-un fel ne considerăm responsabili. Dacă nu le publicam, ele rămâneau îngropate în maculatura Parlamentului. Aşa le-am scos la vedere şi l-am împins pe Ion Stan în cătarea serviciilor secrete, a afaceriştilor încurcaţi în afacerile lor cu materiale militare şi a colegilor săi de partid, dornici să-l înlăture din fruntea Comisiei de control al SRI.

În Cazul Ion Stan, ”binomul” funcţionează mai abitir decât în cazul altora. Deputatul Ion Stan a fost dus în pragul condamnării numai cu probe trase de păr, cu înregistrări forfecate şi cu martori strânşi de ouă să scrie şi să cânte tot ce li se dictează. În cazul său ies la iveală toate elementele folosite în înscenarea proceselor politice.

Dintr-un sentiment al datoriei reproducem declaraţiile politice făcute de Ion Stan în Camera Deputaţilor. Ele ţintesc ilegalităţi, infracţiuni şi acte de corupţie care au speriat puterea ocultă. Recitite după un timp, declaraţiile politice ale lui Ion Stan ne arată că vinovaţii nu aveau altceva a face decât să-i pregătească un loc în penitenciar. Republicarea declaraţiilor sale politice conturează un abuz cum n-am mai avut în aceşti ani împotriva unui parlamentar care a îndrăznit să critice sistemul, binomul şi capul acestui mecanism, adică pe preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu.

În zilele şi săptămânile următoare, puteţi citi pe cotidianul.ro tot acest material incriminator la adresa corupţiei din România, condusă chiar de la vârful puterii, inclusiv a celei poltitice, şi chiar din vârful PSD şi al PD (topit acum în PNL).

Pentru început, republicăm fragmente din prefaţa volumului lui Ion Stan, prefaţă scrisă de generalul de brigadă (r) Aurel Rogojan, om de informaţii care a sintetizat mult mai bine decât cotidianul.ro sau decât Ion Stan situaţia stranie a unui om politic demolat din poziţia de supraveghere şi control al SRI.

Zilele următoare reluăm principalele declaraţii politice făcute în Parlament de deputatul Ion Stan, declaraţii politice care au tulburat puterea şi cancelariile de la Bucureşti până la Bruxelles şi chiar până la Washington.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.