Probleme după ce eleva violată de cei șapte bărbați a apărut la PRO TV

După apariția televizată a fetei violate de șapte bărbați până la leșin, în cadrul unei emisiuni difuzate pe PRO TV și moderată de Cătălin Măruță, avocata tinerei, Mioara Donosană, s-a arătat revoltată de decizia postului de a face publică identitatea victimei și susține că realizatorul TV i-a dat asigurări că identitatea fetei și a mamei acesteia vor fi protejate, informează B1 TV.

„Am fost contactată de reprezentanţii postului PRO TV pentru a avea o intervenţie în cadrul emisiunii domnului Cătălin Măruţă, însă nu am fost de acord, pentru că eu îmi apăr clienţii în sala de judecată şi nu în emisiunile de televiziune. Domnul Măruţă m-a asigurat că victima nu va apărea la televizor. M-a asigurat că sub nicio formă victima nu va fi filmată şi nu va apărea în emisiune, iar mama va fi filmată cu spatele la cameră. Lucru care nu s-a şi întâmplat”, a spus avocata fetei.

Aceasta susține că decizia de a face publică identitatea victimei contravine nu doar unei promisiuni făcute de realizatorul TV, dar și unor principii fundaentale privind protecție unor astfel de persoane.

„Sunt pur şi simplu scandalizată că, din dorinţa de a face rating, nu doar că s-au încălcat nişte noţiuni de încredere, o promisiune dată ferm, dar s-a profitat de naivitatea unei adolescente pe care acum toata lumea o va arăta cu degetul drept violata din Vaslui. S-a călcat pur şi simplu în picioare noţiunea de victimă”, a mai declarat avocata Mioara Donosă.

”Aceasta fată trece printr-o traumă,iar apariţiile TV nu o fac să îşi revină. Atât ea, cât şi părinţii sunt vulnerabili”, a completat avocata elevei.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) s-a autosesizat în cazul emisiunii „La Măruţă” difuzată marţi, la Pro TV, în care a intrat în direct fată din judeţul Vaslui, care a fost violată de şapte tineri, membrii Consiliului urmând să discute acest caz în şedinţa de joi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.