Proces penal în cazul studiilor premierului Republicii Moldova

Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova (IGP) a preluat toate documentele din dosarul de studii al premierului Chiril Gaburici, fiind inițiat un proces penal, scrie Ziarul de Gardă.

Întrebată de ZdG, în baza cărui act de studii Chiril Gaburici a fost totuși înmatriculat la Academia de Studii Economice (ASEM) în 1995, ținând cont de faptul că acesta nu a reușit să susțină în acel an examenele de BAC, ministrul Educaţiei, Maia Sandu a explicat că dosarele lui Gaburici au fost ridicate de către Inspectoratul General de Poliţie, pe motiv că a fost intentat un proces penal, și nu poate oferi un răspuns.

„Cunoaşteţi că în această săptămână urma să merg în Parlament cu un răspuns la interpelearea domnului Muntenu. Pe motiv că nu a avut loc şedinţa Parlamentului, am ales să transmitem un răspuns în scris domnului Valeriu Munteanu şi în acest răspuns am informat că potrivit documentelor sau scrisorilor pe care le-am primit de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) şi Universitatea Slavonă, dosarele domnului Gaburiciau fost ridicate de către Inspectoratul General de Poliţie, pe motiv că a fost intentat un proces penal”, a declarat Maia Sandu conform sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.