Procesul de revizuire a Constituției este în cea mai mare parte încheiat

În ciuda unor afirmații pe care eu le numesc bezmetice, noi am avut în permanență o legătură cu Comisia de la Veneția și am avut o legătură cât se poate de rezonabilă și de demnă adică, un schimb continuu de expertiză în materie și lucrurile stau normal. Consider că desfășurarea la aceeași dată a alegerilor europarlamentare și referendumul pentru revizuirea Constituției este o decizie politică bună pentru că jocul acesta urât de revizuire a Constituției, de incapacitate a USL de a realiza această revizuire, atacurile continue pe subiecte care ar putea fi închise odată cu revizuirea Constituției, nu mai puteau continua la nesfârșit. Chiar dacă există un risc major, acela de a nu avea o participare de 50%, totuși cred că aceasta era o decizie politică normală. Trebuie să arătăm că aceasta este voința noastră și că suntem pregătiți pentru aceasta”.

„Încă nu este defintiv închisă ideea că USL ar putea să participe pe liste unice. Câtă vreme USL era într-o stare de criză, evident că nu se punea această problemă, dar odată cu refacerea unității USL, a și apărut această idee, dacă nu ar fi bine ca PSD și PNL să meargă pe un program electoral comun și pe liste comune. Chestiunea nu este încă tranșată. Nu este imposibil să fie liste unice. Asta tot votantul USL ar înțelege foarte bine, am votat USL, sunt împreună, guvernează împreună! Altfel, oricum, se creează o competiție care ar duce la situații dăunătoare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.