Procesul lui Nuţu Cămătaru, amânat până pe 15 septembrie

Procesul în care fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru au contestat condamnările la 15, respectiv 13 ani de închisoare pentru infracţiuni cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane a fost amânat, astăzi, până în 15 septembrie, din cauza absenţei avocatului din oficiu.

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, eliberat în 9 iunie din Penitenciarul Jilava, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de şase ani de închisoare primită într-un alt dosar, s-a prezentat, astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă recursul lui şi al fratelui său Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, împotriva unei decizii de condamnare la închisoare date de Tribunalul Bucureşti, potrivit Mediafax.

Instanţa a decis amânarea judecării dosarului până în 15 septembrie, din cauză că avocatul din oficiu care trebuia să reprezinte doi dintre cei judecaţi în acest dosar, alături de fraţii Cămătaru, a lipsit.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au amendat avocatul din oficiu cu 1.000 de lei pentru că a lipsit la termenul de luni şi a dispus trimiterea unei adrese la Baroul Bucureşti în care semnalează această situaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.