×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:35
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Cum se mai face justiția pe la noi
Procesul lui Vâlcov, reluat de la zero

Magistraţii Tribunalului Dolj au admis cererea fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, de a se prezenta la Poliţia Slatina o dată la două săptămâni, ca obligaţie a controlului judiciar, în timp ce procesul acesuia va fi reluat de la zero, cu reaudierea martorilor.

Magistraţii de la Tribunalul Dolj au hotărât să menţină măsura controlului judiciar faţă de Bogdan Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor şi senator de Olt. Hotărârea a fost luată la primul termen al dosarului mutat de la Tribunalul Olt, în care Vâlcov este judecat pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, al doilea dosar în care fostul senator oltean a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Totodată, judecarea cauzei pe fond a fost amânată pentru 11 octombrie.

Procesul lui Vâlcov va fi reluat de la zero, reaudierea martorilor urmând să înceapă din octombrie, când se vor prezenta în faţa instanţei doljene Cristian Ramba şi Alexandru Mocanu.

Decizia CEDO, aplicată şi în cazul lui Liviu Dragnea, a determinat instanţa din Dolj să pună în discuţie la termenul de miercuri necesitatea readministrării probelor, aspect susţinut şi de avocaţii inculpatului, care au precizat că „judecătorul care se pronunţă trebuie să fie şi cel care a administrat probele, să-şi facă o convingere intimă cu privire la acestea”. Reaudierea martorilor a fost susţinută în faţa instanţei şi de Darius Vâlcov.

„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan. Admite cererea formulată de inculpat. Modifică conţinutul obligaţiei impusă acestuia de a se prezenta săptămânal la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, Poliţia Municipiului Slatina, respectiv o dată la două săptămâni. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. (…) Pe fondul cauzei, pentru audierea martorilor Ramba Christian Virgil şi Mocanu Marian Alexandru, se amână cauza la 11.10.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj pe 20 iulie, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au admis cererea lui Vâlcov.

În acest dosar, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în anul 2015, pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2012, inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri – denunţător în cauză, aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA.

Anchetatorii mai spun că, în aceeaşi manieră a procedat inculpatul şi în cazul unui alt contract încheiat de instituţia publică pe care o reprezenta cu o altă societate comercială, privind reabilitarea Centrului istoric al oraşului Slatina, preţul contractului fiind de 7.726.919 lei fără TVA. Astfel, în luna iunie 2012, inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan a pretins de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, 10% din valoarea contractului, în schimbul semnării respectivului act de către autoritatea contractantă şi efectuării la timp a plăţilor, iar, ulterior, a primit prin intermediul unor persoane suma totală de 450.000 lei.

De asemenea, la data de 23 iulie 2014, între S.C. Compania de Apă Olt S.A. şi aceeaşi firmă s-a încheiat un contract de lucrări având ca obiect „Continuarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi apă uzată în aglomerările Potcoava şi Scorniceşti”, preţul licitat contractat fiind de 17.000.000 lei fără TVA.

Pe rolul ÎCCJ se află, în curs de judecare, un alt dosar, în care Vâlcov, Prina Minel Florin, Şuşală Lucian Petruţ, Timofte Petre Bogdan şi Tomescu Constantin Cristian sunt inculpaţi pentru infracţiuni de corupţie precum şi trafic de influenţă, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani, infracţiuni de evaziune fiscală. Darius Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oraşele Slatina, Scorniceşti şi Potcoava.

Julieta TârnovanPublicat Joi, 14 septembrie 2017
1345
 | 1
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gufi
0
Papagalui lui Dragnea Liviu si-a dat arama pe fata !!! Faissssssssssssssssss !!!!
Publicat Sâmbătă, 16 septembrie 2017
+Răspunde
Rebeca
+5
Perfect! Atunci sa se inceapa cu o noua arestare preventivaa sarlatanului pentru 30 de zile, ca sa nu distruga probe sau sa le ascunda prin cavouri.
Publicat Vineri, 15 septembrie 2017
+Răspunde
gmbplay
0
Daca porneste din nou de la zero eu zic sa fie zero barat adica sa-si ceara scuze ,iar ca bonus o excursie undeva departe.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+3
Şi ... , totuşi , Darius Vălcov este ministrul dintr-un guvern la Romăniei care a gonit FMI-ul care începuse să dea roată , iarăşi , suferindei Romănii ... acesta refuzînd propunerile instituţiei bancare de a mai ţine în chinghi , îndatorată , această naţie oropsită ... ! În schimb , coteiul guraliv , Boc ... , şi canalia Băsăul ... , au devalizat ţara cu aproape o sută de miliarde de euro sunt bine meci , sfidînd tot ce e romănesc ... ! Nimic nu e întîmplător ... !
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
JE SUIS ROZALIA @ Ţăranul
+2
Ce program de diacritice ti-ai tras!Jur ca esti Radu Humor in mizerie!"Bine meci"?Pupici!Stela..
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Obuz
+5
Justitie Romana,justitie cu repetitie,se oua in fiecare zi,chiar si de doua ori pe zi,daca interesele o cer !
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Ion Br
+14
Halal justiție dacă nici o chestie clară nu o poate soluționa! Din acest motiv trebuie desființate pensiile și indemnizațiile speciale! Doar la o adiere inversă, toți ies la pensie, și treaba trebuie luată de la început! TICĂLOȘI!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
free willy
+11
Foarte bine, din pensionare in pensionare, din mutare in mutare pana la implinirea prescriptiei.Totodata, martorii fresh la prima proba testimoniala, vor fi obositi si usor amnezici mai tarziu, astfel incat judecatorii ulteriori isi vor face o parere buna.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Rebeca @ free willy
+3
Asta e tehnica lui dragnea. A invatat-o de la taticul lui, militianul.
Publicat Vineri, 15 septembrie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 37 minute
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 21 ore şi 52 minute