Procurorii anticorupţie, medici de rezervă

DNA obţine noi şi noi succese împotriva corupţiei. Cea mai recentă reuşită a procurorilor anticorupţie o reprezintă inculparea viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, care, cu 8 ani în urmă, pe vremea când era preşedintele Camerei Deputaţilor, ar fi primit un milion de euro pentru o numire.

La întrecerea capitalistă dedicată stârpirii corupţiei participă, cu un oarecare succes, şi DIICOT-ul. Pentru că şi-a propus să ajungă din urmă DNA-ul şi poate chiar să-l depăşească, DIICOT-ul va achiziţiona de la Porsche România 22 de autoturisme noi, în valoare de 1,76 milioane de lei.

Nici Direcţia Generală Anticorupţie nu doarme. DGA-ul umblă prin ţară în cadrul proiectului antişpagă intitulat „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”. Cetăţenii care se întâlnesc cu caravana antişpagă sunt invitaţi să răspundă la câteva întrebări puerile legate de corupţie, iar dacă ştiu răspunsurile primesc câte un tricou. Ce este mai înălţător în ziua de astăzi decât să participi la lupta anticorupţie, chiar şi numai purtând un tricou anticorupţie. DGA-ul nu plimbă doar caravane prin ţară, ci îi plimbă şi pe corupţi pe holurile instanţelor de judecată. De pildă, Direcţia Generală Anticorupţie a anunţat că a pus mâna pe un medic şpăgar de la Spitalul Filiaşi. Medicul a fost prins în momentul în care-i returna 100 de euro părintelui copilului pe care-l operase, părinte care a fost nemulţumit de rezultatul intervenţiei chirurgicale.

Aşadar, continuă operaţiunea de golire a spitalelor româneşti. Pe lângă medicii care pleacă din ţară nemulţumiţi fiind de condiţiile de muncă şi de salarii, mai sunt şi medicii pe care-i saltă procurorii de la cele trei instituţii anticorupţie. Pentru a reuşi să construiască societatea capitalistă multilateral curăţată, DNA-ul, DIICOT-ul şi DGA-ul nu trebuie să se lase şi să-i hăituiască pe medicii şpăgari fără milă. Însă ar trebui să treacă la un nivel superior şi să acopere golurile apărute ca urmare a arestărilor. Pentru asta ar trebui să economisească din milioanele de euro alocate pentru maşini şi pentru activităţi de promovare a luptei anticorupţie şi să-i trimită pe procurori la cursuri de asistenţă medicală, unde să înveţe să acorde consultaţii, să prescrie reţete şi să facă operaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.