Medicul Gheorghe Burnei, plasat în arest la domiciliu

Procurorii investighează mai multe decese ale unor pacienţi operaţi de Gheorghe Burnei, dar şi alte intervenţii chirurgicale. Sâmbătă spre duminică, după mai multe ore de audieri, medicul a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, iar duminică a fost prezentat instanţei pentru a decide dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Burnei este suspect într-un dosar pentru luare de mită și efectuare de experimente neautorizate pe copii.

Update: Tribunalul București a decis ca medicul de la Spitalul „Marie Curie” să fie plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, la dosar există declaraţii ale colaboratorilor săi potrivit cărora medicul cumpăra oase de la măcelărie pentru implanturi.

De asemenea, surse citate de News.ro, spun că medicul ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramică neomologate, fragmente de oase de vită şi bucăţi din filtre de tanc.

În unele cazuri, Burnei ar fi folosit şuruburi luate din comerţ, arată sursa citată.

Mai mult, spun sursele, chirurgul le spunea părinţilor că deficienţele copiilor trebuie corectate prin operaţii, deşi ştia că doar unele pot fi rezolvate prin intervenţii chirurgicale.

Sursele citate mai arată că medicul nu ar fi cerut bani direct, ci îi determina pe părinţi să îi dea după ce îi interna pe copii şi amâna apoi în mod deliberat intervenţiile.

De asemenea, Burnei le-ar fi spus părinţilor că protezele sunt greu de obţinut şi le-ar fi condiţionat intervenţia chirurgicală de cumpărarea acestora de la firma cu care el colabora, Argonmed SRL, deşi dispozitive medicale erau asigurate gratuit de către spital în astfel de cazuri.

Chirurgul ar fi folosit atât dispozitive medicale omologate, cât şi unele create special pentru el, care însă nu erau omologate.

În unele situaţii, deşi nu era nevoie de implantarea unor proteze sau dispozitive medicale, medicul le-ar fi spus părinţilor că trebuie făcut implant pentru corectarea unor deficienţe fizice, motivele reale fiind fie să obţină bani pentru acele proteze, fie să facă experimente.

Procurorii verifică, potrivit sursei citate, mai multe decese ale unor pacienţi operaţi de Gheorghe Burnei.

Anchetatorii analizează declaraţiile rudelor pacienţilor, dar şi precizări foştilor sau actualilor colaboratori ai doctorului.

Astfel, cei care au colaborat cu medicul le-ar fi spus procurorilor că Gheorghe Burnei, şeful Secţiei de Ortopedie a Spitalului Marie Curie, cumpăra de la măcelărie oase de animale pentru a le implata pacienţilor, fără respectarea vreunei proceduri.

În urma percheziţiilor făcute la biroul doctorului de la Spitalul Marie, dar şi la locuinţa acestuia, au fost găsite mai multe plicuri cu bani, cel mai probabil primiţi de la pacienţi drept mită.

Este vorba de aproximativ 7.800 de euro bani găsiţi la clinică şi de trei mii, la locuinţa acestuia.

Burnei este profesor universitar la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrica a UMF „Carol Davila” din Bucureşti şi şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului „Maria Sklodowska Curie”.

Potrivit prezentării sale de pe site-ul reţelei de clinici „Regina Maria”, Burnei a realizat şase intervenţii chirurgicale în premieră mondială şi 22 de intervenţii chirurgicale în premieră naţională.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.