Procurorul general al Egiptului, ucis într-un atentat

Procurorul general al Egiptului, Hisham Barakat, a decedat în urma rănilor suferite în atentatul cu bombă care l-a avut ca țintă luni dimineața, la Cairo, transmite AFP, citând anunțul făcut de doi membri ai guvernului, scrie AGERPRES.

Hisham Barakat ”a decedat’”, a declarat ministrul justiției, la spitalul la care procurorul general fusese transportat. Potrivit AFP, anunțul a fost confirmat de un al doilea ministru de la Cairo.

Agenția de știri oficială Mena informase anterior că procurorul general a suferit ‘răni ușoare’ după ce o bombă a explodat în timp ce convoiul în care se afla Hisham Barakat trecea prin cartierul Heliopolis din capitala Cairo.

Atacul a fost revendicat de o grupare puțin cunoscută, autointitulată ”Rezistența Populară din Gizeh”, care a postat o declarație pe pagina sa de Facebook. Gruparea a publicat și câteva fotografii despre care a susținut că au fost făcute la locul atentatului.

La 21 mai, filiala egipteană a Statului Islamic și-a chemat adepții să îi atace pe judecători drept răzbunare față de executarea prin spânzurare a unor persoane găsite vinovate de atacuri în numele organizației jihadiste.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.