×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 04:51
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Procurorul general face politică mare
Ioan Buduca
Ioan Buduca

România a fost considerată, în 2007, o democrație consolidată și, pe baza acestei considerații, am fost primiți în UE. În 2017, procurorul general al Românei a decretat, din gură, la o conferință de presă: România este o democrație neconsolidată.

Vorbește gura fără el, ca de obicei? Nu e cazul. Augustin Lazăr folosește acest „decret“ ca argument. El zice că în Franța e normal ca Inspecția Judiciară să fie în subordinea Ministerului Justiției, pentru că acolo e democrație consolidată, în vreme ce la noi nu ar fi normală o astfel de subordonare, pentru că aici nu avem democrația consolidată.

Urmarea? Dacă liderii UE l-ar lua în serios pe reprezentantul cel mai înalt al procurorilor din România, ar urma să fim supuși procedurii de infringement și să pierdem fonduri financiare masive.

Îl vor lua în serios? Nu. Mai întâi, pentru că procurorii nu au dreptul de a face declarații politice cu caracter public. Dar dacă tot a făcut una atât de gravă (cea mai gravă), poate că se vor milostivi de dreptul procurorului-șef de a rosti liber adevăruri și vor hotărî că nu au de-a face cu un caraghios, ci cu un domn responsabil și cu mințile în cap. Dacă UE s-ar milostivi așa, UE ar comanda o cercetare amplă asupra Românei și poate abia în felul acesta ar afla că noi nu prea mai avem o democrație consolidată.

Gura caraghiosului domn Lazăr adevăr grăiește.

UE ar descoperi, poate, că am făcut praf și pulbere starea de consolidare a democrației mai ales prin activitățile abuzive ale procurorilor. Dar UE știe chestia asta, are motive să-i convină situația și nu-l va lua în serios pe bietul nostru procuror general. Păcat: ar fi avut și el o clipă de glorie...

Ioan BuducaPublicat Miercuri, 06 septembrie 2017
3666
 | 26
 | 31
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie
+4
Pt. Liviu. Desfid asocierea mea cu Gusti, pe care de altfel l-am tras de urechi intr-un comentariu. Cu toate ca folosise o formulare nefericita pentru o idee vizand un segment ingust al societatii, familiile fostilor potentati comunisti/securisti. Dle Liviu, esti precis ultimul care-mi poate da mie lectii de Democratie. A fi democrat nu inseamna sa nu cochetezi sau sa crezi intr-o ideologie. Numai ca in discutie si in comentariile mele "intolerante" e vorba de ideologiile criminale, marxismul si apendicii sai, nazismul si fascismul. Daca fac in schimb de comentarii o fac pentru a-i felicita pe unii si a incerca sa le deschid orizontul altora, dar mai ales pentru a-i pune la locul unde merita pe postacii securisti care roiesc bezmetic in jur. Prezenta acestora denota ca miza este imensa. Si pe acestia i-am pus la punct elegant, in contradictie cu grobianismul lor arhetipal. Stiu ca nu sunt iubit pentru adevarurile dureroase. Unora le narui universuri unde se complacusera lenevos. Atacurile mele la totalitarism denota admiratia pentru Democratie. Daca acum sustin Coalitia de guvernare, o fac pentru ca este prima putere post-lovitura de stat care pe langa interesele de grup are in vedere urgenta imbunatatire a vietii romanilor si deschiderea unor perspective viabile pentru viitor. In prim plan jugularea abuzurilor din Justitia neocomunista. Nu contest ca majoritatea, daca nu totalitatea politicienilor au furat sau s-au folosit de pozitii pentru a obtine avantaje necuvenite, dar in acest moment nu exista alta alternativa decat sa-i lasam pe o parte dintre ei sa schimbe ceva, un mic pas, ca sa-l parafrazez pe Plavanul Arian responsabil de perpetuarea dezastrului tarii...
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+5
Pt. Nicu Cohen. Scuze pentru intarziere. Va contrazic fara rezerve pentru incercarea de a scoate o ideologie criminala de sub orice acuzatie, dupa un secol de genocid organizat la nivel planetar. Nicio forma de asociere, indiferent de natura, nu se poate compara cu forma militarizata de organizare a miscarii marxiste in cadrul partidelor comuniste, socialiste si social-democrate, cu caracter mondial!!! Modelul corporatist are radacini adanc infipte in istorie, fiind readoptat intr-o forma modernizata din a doua jumatate a sec.XIX. De atunci s-au incercat variante desavarsite in forma actuala. Toate formele globalizante, ideologice, economice sau financiare se afla sub acelasi control...
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
O ipoteza care ar putea explica
0
Sigur ca declaratiile (liderilor) UE nu se leaga. Asa ca incerc si eu o ipoteza care ar putea explica dilema: Este adevarat ca Romania a fost o democratie consolidata, dar nu pe 1 ianuarie 2007, atunci a fost doar data formala de intrare, ci cu cativa ani inainte cand s-a facut evaluarea si s-a luat decizia, in timpul mandatului Iliescu-Nastase (chiar daca se vor supara unii care au fost basisti de mici). Intre timp a venit la putere Basescu care a reorganizat securitatea si a infiintat politia politica. Urmarea find ca astazi Romania nu mai este o democratie de loc, doar mimeaza. Si avand in vedere ca Basescu nu mai e de ceva timp dar politia politica functioneaza in continuare, pare chiar o ne-democratie consolidata.
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Coper nic
+2
Coooorect !
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
G.G.
+1
editat de Lazar vorbeste de parca ar conduce o redactie de ziar. Nici urma de seriozitate si profesionalism.
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Pt. Je Ne Suis Charlie. Comentariul Dvs demonstreaza clar ca nu sunteti Charlie. Tocmai neadoptarea Punctului 8 a asigurat ceea ce incercati sa folositi drept contraargument spuselor mele. La fel de anemic e argumentul celor 30 de ani de securism-soroist scursi. In plus, "aberatia" de atunci, asa cum o catalogati, se contrazice flagrant cu finalul comentariului dvs in care constatati ca suntem inconjurati de securisti si soroisti. In acest fel ridicati serioase semne de intrebare referitor la adevarata dvs orientare...
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
ana
+3
SPUNETIMI O REALIZARE A LUI AUGUSTIN IN AFARA DE ZIMBET SI PROSTIEEEEEEEEEE
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
alin apostol
+5
AFARAAAAAAAAAAAU CU AUGUSTINNNNNNNNNNN NEWICA NIMENI
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
STAT DE DREPT
+6
DACA U ERA DIN ALBA SI NU AVEA DOSARELE LUI IOHANIS, IAR EL DOSAR PENAL IGNORAT DE MINISTRA ECOLOGISTA PRUNA SI IOHANIS, NU AJUNGEA. DE CE NU STRIGA REZIST CA VREA DREPTATE??
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+12
Pt. Radu Humor. Aveti dreptate referitor la traditia germana, in schimb inregistrarea Tractoristului General la categoria prostanacilor este gresita acesta fiind un securist extrem de viclean, motiv pentru care a si fost inscaunat cu concursul Lulutzei care i-a eliberat la timp scaunul, de catre Coscogea Mitu Arianul! Profit de prilej sa-l felicit pe "Taranul" pentru superbul sau comentariu care vadeste un real talent scriitoricesc. O fac din postura cuiva care a avut in trecut oarece "diferente" cu acest comentator!
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 8 minute