Procurorul general, precizări despre cazul patronului Hexi Pharma

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, care a murit duminică seara într-un accident, ar fi urmat să fie audiat luni în dosarul privind dezinfectanţii și se puteau întâmpla mai multe lucruri, vorbind de „măsuri preventive”.

„În ultimele cateva zile organele judiciare, sub coordonarea procurorilor, au ridicat mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare încheiate de fimă cu spitalele din Bucureşti şi din împrejurimi. Astăzi se putea evalua şi se va evalua care este prejudiciul în acest caz. Era iminentă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea. (…) Există indicii foarte clare că astăzi (luni – nr.) el ar fi fost audiat și s-ar fi întâmplat mai multe lucruri pe care el le-a știut. De regulă, cei în cauză știu cel mai bine pentru că ei cunosc faptele pe care le-au comis și atunci știu la ce să se aștepte. Eu vă spun din experiența profesională personală — cei care sunt vizați de ancheta penală știu foarte bine la ce să se aștepte și atunci când s-au ridicat documentele și se cunoaște prejudiciu ei știu că vor fi chemați cu avocatul, că vor fi încunoștințați. Iar apoi, când este un prejudiciu mare, toată lumea intuiește ce se întâmplă, ce măsuri preventive se iau”, a declarat Augustin Lazăr la sediul Parchetului General.

Procurorul general a vorbit şi despre posibilitatea ca patronul Hexi Pharma să fi fost filat. Acesta a spus că nu sunt „indicii” că Dan Condrea ar fi fost filat, deoarece nu era necesară o astfel de măsură.

Cu privire la procedeele tehnice de supraveghere, se știe foarte bine că ele nu sunt publice și faptul că un anumit procedeu tehnic a fost pus în aplicare la un anumit moment dat este făcut public de procurorul de caz atunci când apreciază el, respectiv cam la sfârșitul soluționării dosarului pentru a nu se impieta asupra mersului anchetei. Nu sunt indicii, vă spun eu că nu sunt indicii că au existat și nu era necesară o astfel de măsură„, a declarat Augustin Lazăr.

VIDEO

Dosarul privind accidentul patronului Hexi Pharma va fi preluat, luni, de Parchetul General.

„Nu se va schimba cursul anchetei, va fi una efectivă în care se vor clarifica toate aspectele cu referire la toat persoanele care sunt vizate. Organele de poliţie sunt la faţa locului. Cercetarea este cea care se face în mod obişnuit pentru a se vedea daca e accident sau sinucidere. La faţa locului au fost reprezentanţi ai Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române. Este vorba despre o cercetare în curs însă sunt indicii foarte puternice că cel decedat este Dan Condrea. E vorba despre autoturismul acelei firme şi actele care aparţin persoanei respective. De regulă, în astfel de cazuri se fac cercetări pentru ucidere din culpă”, a mai spus Lazăr.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.