Procurorul Negulescu și-a depus demisia

Procurorul Mircea Negulescu şi-a depus, vineri seară, la CSM, demisia din magistratură.

Plenul Consiliului urmează să ia act de demisia magistratului în şedinţa de săptămâna viitoare.

Anterior demisiei procurorilor, Inspecţia Judiciară propusese CSM suspendarea din funcţie a acestuia.

CSM a înregistrat vineri Nota Inspecţiei Judiciare cu propunerea de suspendare din funcţie a lui Mircea Negulescu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus, joi, sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului Mircea Negulescu privind posibile abateri disciplinare şi încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Tot joi, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii la DNA Ploieşti. El urma să fie în continuare magistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

România TV a difuzat, marţi, o înregistrare audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti. Negulescu ar vorbi la telefon cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar. Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.

După difuzarea înregistrărilor, Vlad Constantin a confirmat că discuţia este între soţia sa şi procurorul Negulescu.

Negulescu a instrumentat unele dintre cele mai importante dosare la nivelul PCA Ploieşti, anchetând nume grele precum Sebastian Ghiță Victor Ponta, Vasile Blaga,Gheorghe Ştefan, zis Pinalti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.