Procurorul vedetă al DNA pleacă din instituție

Procurorul de la DNA Ploiești Mircea Negulescu a cerut încetarea activităţii la DNA, după o înregistrare difuzată de România TV în care magistratul stă de vorbă cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar care a fost în ancheta sa când era procuror la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti. Potrivit România TV, în înregistrare șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorul general, Augustin Lazăr, sunt numiți „zdrențe ordinare”, informație dezmintiță de Parchetul General, care afirmă că Negulescu face referire la alte persoane.

Procurorul general, Augustin Lazăr, cere Inspecţiei Judiciare să facă verificări în cazul magistratului.

„Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecţia Judiciară, în temeiul dispoziţiilor art. 45 al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi j din Legea nr. 303/2004, precum şi a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul procuror Mircea Negulescu (care şi-a înaintat cererea de încetare a detaşării la unitatea de parchet mai sus menţionată)”, a anunţat, miercuri, Ministerul Public.

Conform sursei citate, sesizarea Inspecţiei Judiciare a fost făcută după ce postul România TV a difuzat, marţi, o înregistrare audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Parchetul precizează că, din contextul discuţiilor purtate între cei doi interlocutori, reiese cu claritate faptul că legat de persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză se face trimitere la procurorul Luminiţa Cristea, despre care în mod greşit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în realitate aceasta activând în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Totodată, în contextul acestei înregistrări audio s-a făcut referire la şeful procurorului Luminiţa Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, şi nu la procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a mai arătat Parchetul.

Update: DNA a anunțat miercuri, într-un scurt comunicat că „având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție”, iar această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare.

„ Eu nu am culoare politică. O zdreanţă ordinară. Aia şi cu procurorul general, o altă zdreanţă ordinară. Un lucru de căcat. Ăla nu e ultraj”, ar fi spus Negulescu în înregistrare.

Procurorul Mircea Negulescu este cel care îl anchetează pe Sebastian Ghiță, dar și alte nume grele din politică, precum Victor Ponta, Vasile Blaga şi Gheorghe Ştefan, zis Pinalti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.