Produsele din carne, etichetate după noi reguli

Potrivit unui regulament european intrat în vigoare de la 1 aprilie, toate tipurile de carne vor avea pe etichetă ţările în care a fost crescut şi tăiat animalul, potrivit Digi24.

Discuții privind noile reguli au apărut în contextul declanșării scandalului cărnii de cal în care a fost implicată şi România.

Astfel, pe caserolele de pui, porc sau rață sunt inscripționate, alături de data de expirare, și informații privind țara și locul de producție. Până acum, menţiunea era necesară doar pentru carnea de vită, obligatorie după apariţia „bolii vacii nebune”.

Și la noi, cele mai multe produse au deja etichete noi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.