Potrivit unui regulament european intrat în vigoare de la 1 aprilie, toate tipurile de carne vor avea pe etichetă ţările în care a fost crescut şi tăiat animalul, potrivit Digi24.
Discuții privind noile reguli au apărut în contextul declanșării scandalului cărnii de cal în care a fost implicată şi România.
Astfel, pe caserolele de pui, porc sau rață sunt inscripționate, alături de data de expirare, și informații privind țara și locul de producție. Până acum, menţiunea era necesară doar pentru carnea de vită, obligatorie după apariţia „bolii vacii nebune”.
Și la noi, cele mai multe produse au deja etichete noi.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.