Profesia: manager vânzări. Salariu: între 3.000 şi 6.000 de euro lunar

Poziţia de manager vânzări se se numără printre cele mai greu de acoperit de pe piaţa locală şi ocupă locul şapte într-un top 10 al posturilor cu cele mai mari dificultăţi de acoperire în 2011, potrivit studiului anual al firmei de consultanţă în resurse umane ManopowerGroup privind Deficitul de Talente.

Managerii de vânzări nu sunt doar printre cei mai căutaţi, ci se numără şi printre cel mai bine plătiţi angajaţi de pe piaţa locală.
Sales Managerii, cei din vârful ierarhiei ating venituri cuprinse între 3.000 şi 6.000 de euro net pe lună, potrivit datelor furnizate de firma de training Accelera.

Managerul de vânzări este ambasadorul organizaţiei, spun specialiştii Manpower, iar obiectivul acestuia este de a determina creşterea cifrei de afaceri şi creşterea volumului de vânzări în cât mai multe regiuni, inclusiv în cadrul pieţelor în curs de dezvoltare.

Iată cum arată un profil de succes al directorului de vânzări, potrivit specialiştilor în recrutare:
• Studii superioare absolvite
• Experienţă cu volume mari de vânzări
• Experienţă în creşterea volumului regional de vânzări
• Persoană puternic orientată către vânzări și către client
• Capacitate dovedită de a lucra sub presiune şi de a livra rezultate în concordanţă cu obiectivele stabilite
• Persoană independentă, capabilă să livreze rezultate excelente cu un minim de îndrumare
• Excelente competenţe de team lider şi lucru în echipă

În acelaşi timp, un manager de vânzări dovedeşte competenţe comunicaţionale verbale excelente, dar şi capacitatea de a dezvolta relaţia cu clienţii pe baza cunoaşterii excelente a informaţiilor specifice industriei în care aceştia activează şi permanenta înţelegere a nevoilor acestora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.