Profeția lui Antonescu despre președinția lui Klaus Iohannis

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a apreciat duminică seara într-un interviu la B1 TV că în următorii ani România va fi un regim prezidenţial ”de facto” al lui Klaus Iohannis, iar cei care au crezut că actualul șef al statului va fi un personaj de ceremonial care să taie panglici s-au înșelat.

”Iohannis, între puţinele lucruri pe care le-a spus în campanie, au fost două foarte grele. Dacă cineva nu l-a crezut, îl priveşte. Domnul Iohannis a spus „candidez şi vreau să fiu preşedinte pentru a schimba modul în care se face politică în România”. Cine face greşeala să se aştepte că cineva care a angajat sincer chestiunea asta va tăia panglici se înşală (…) Doi, domnul Klaus Iohannis este, şi prin experienţa sa de viaţă, şi prin natura sa, ca personalitate, un om aşezat, calm, care face lucrurile pas cu pas, dar cu o tenacitate şi cu o forţă ieşite din comun. Klaus Iohannis, având în vedere şi conjunctura, va fi un preşedinte extrem de puternic al României. România, de facto, va fi în următorii ani, un regim prezidenţial. Ceea ce îmi doresc, nu am de unde să ştiu, şi nu văd temeiuri care să ne facă pesimişti deocamdată, este ca forţa pe care împrejurările istoriei acestor ani i-o dau lui Klaus Iohannis să fie folosită în direcţia corectă, a reconstrucţiei unei clase politice, dar pe care trebuie să o facă forţe politice, forţe civile, societatea, nu DNA, nu SRI, că nu e treaba lor”, a declarat Antonescu.

Fostul lider al PNL a mai apreciat că este necesară o schimbare a actualului guvern condus de Victor Ponta, fapt care implică o serie de compromisuri pentru conturarea majorităţii parlamentare.

”Cred că este bine să avem o schimbare de guvern, este foarte important ca acel guvern să fie făcut în aşa fel încât să fie mai bun decât acestea. Nu cred că guvernul lui Victor Ponta a fost un guvern atât de greu pe cât îl cred unii, nu e guvernul odios pe care îl descriu unii. El trebuie schimbat pentru că dinamica alegerilor prezidenţiale o fac necesară acum. Cred că i-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta, pe destin de durată lungă, să plece imediat după alegeri”, a mai declarat Antonescu.

În opinia lui Crin Antonescu, dacă Victor Ponta devenea președinte, mare parte din funcționarea regimului Traian Băsescu ar fi continuat.

„Dacă domnul Ponta devenea președinte, mare parte din funcționarea regimului Traian Băsescu ar fi continuat. Marea speranță pe care mi-a dat-o faptul că domnul Ponta n-a devenit președinte este că asta nu se va întâmpla și este o speranță pe care o urmăresc. (…) Cred că, în ciuda asigurărilor date de domnul Ponta, era mult mai probabil ca domnul Maior să devină prim-ministru decât domnul Tăriceanu”, a declarat Antonescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.