Profeția lui Orban: Peisajul parlamentar se va schimba

Noul Guvern Ponta este născut din trădare şi e lipsit de legitimitate, a susținut la RFI liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban. El se arată convins că UDMR va trece cu adevărat în Opoziţie anul viitor.

„E un Cabinet lipsit de legitimitate, care este condus de un premier care a fost respins de o majoritate semnificativă a populaţiei României. La ora actuală, Guvernul beneficiază de o cotă de neîncredere foarte mare, de aproape 70% şi este practic un Guvern născut din trădare, născut din manipularea, practic, a voinţei electorale în 2012 şi mai ales un guvern care se bizuie pe o majoritate parlamentară formată în mare parte din traseişti politici, care sprijină Guvernul în principal pentru interese personale”, a declarat Orban pentru sursa citată.

Deputatul PNL, candidat la șefia partidului, crede că „în mod evident, peisajul politic şi peisajul parlamentar se va schimba în perioada următoare”. „UDMR-ul practic chiar dacă a luat decizia de ieşire de la guvernare, încă şi-a păstrat angajamente faţă de Guvern, dar cel mai probabil începând cu viitoarea sesiune parlamentară, vor trece în Opoziţie. Există semne clare că din ce în ce mai mulţi parlamentari se îndepărtează de Guvernul Ponta şi această tendinţă a lor se va transforma într-o opţiune anti-Ponta de-a lungul timpului. Cred că va fi din ce în ce mai greu pentru Ponta să se menţină la Putere, iar faptul că n-a avut decenţa şi onoarea să-şi dea demisia îl va costa scump atât pe el, cât şi PSD-ul, din păcate cred că va costa scump şi populaţia României”, a apreciat Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.