Profeţiile socrului lui Victor Ponta despre noul PNL

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, „crede” că direcția de mers a formațiunii rezultate din fuziunea PNL și PDL este spre Traian Băsescu. În opinia socrului lui Victor Ponta, liberalii sunt „ușor naivi”, nu vor rezista și nu vor fi vioara întâi în această nouă formațiune.

„Credem că direcția de mers e totuși spre Traian Băsescu. M-am uitat și eu în prezidiu (la Congresul de fuziune al PNL – PDL-nr.), i-am văzut pe toți acolo, toți oamenii de bază ai domnului Băsescu, i-am văzut pe cei care au rupt o parte din PNL înainte, am văzut naivitatea PNL-ului, care crede că va rămâne Partidul Naţional Liberal, sigur, cu numele așa va fi, dar îi cunoaștem pe cei de la PDL, cum îi cunoaștem și pe cei de la PNL, dar n-aș avea aceeași părere și despre unii și despre alții. Aici a fost o criză a domnului Antonescu, o ambiție. Dincolo am avut de-a face cu politicieni cu experiență și cu o forță pe care o cunoaștem cu toții. Nu-i văd pe cei de la PNL, care sunt ușor naivi, că vor rezista și ei vor fi vioara întâi”, a spus Sârbu la RFI.

Întrebat dacă se teme de viitorul candidat al dreptei la prezidențiale, socrul lui Ponta a răspuns că nu are motiv.

„Lucrurile sunt cam clare, din ce se vede. Mai mult, nu reușesc ei să se armonizeze. Vedeți, nici Răzvan Ungureanu nu-i împăcat cu soarta lui, Cătălin Predoiu nu mai vorbesc, e în bătălie cu Iohannis. Iohannis cu tăcerea și subtilitatea lui a reușit să-l scoată din joc pe Crin Antonescu. Până la urmă, cred că-i va scoate din joc și pe ceilalți doi”, a apreciat senatorul.

Ilie Sârbu a adăugat că pentru a opri o creștere în sondaje a viitorului candidat al dreptei, PSD trebuie să aibă grijă ca Guvernul să-și facă datoria, să facă ceea ce a promis.

„Sigur, împreună cu liberalii a promis (n.r. — PSD), avem același program de guvernare. Să nu facă greșeli care să ne coste, să rămânem consecvenți cu ceea ce am făcut până acum. Și, sigur, să rămânem loiali structurilor din care facem parte, că sunt europene, că-s transatlantice, să înlăturăm toate aceste acuze nedrepte care ni se aduc”, a afirmat socrul lui Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.