Programul PSD, lectură obligatorie pentru bugetari

Dacă cineva are nevoie de o veste bună şi nu găseşte acasă, la serviciu ori la rude sau prieteni, poate să apeleze la orice oră la PSD, partidul care are o rezervă nesfârşită de veşti bune. Una dintre veştile bune a oferit-o chiar preşedintele partidului, adevăratul şef al Guvernului, Liviu Dragnea: „Vestea bună este că acest Guvern urmăreşte programul de guvernare punct cu punct. Şi este în grafic”. Punct. Punct cu punct.

Omul distribuit de Liviu Dragnea în rolul de premier, Sorin Grindeanu, susţine tot timpul că echipa de miniştri „ţine de programul de guvernare”.

Doamna pusă de Liviu Dragnea în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, spune că nu se abate de la programul de guvernare.

Vizita la Bruxelles a doamnei numite de Liviu Dragnea în funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, s-a înscris „în demersurile pe care Guvernul Grindeanu le întreprinde pentru a atinge ţintele planificate prin programul de guvernare”.

În fine, nici doamna numită de Liviu Dragnea în funcţia de ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, nu se desparte nicio clipă de programul de guvernare: „Ca să fiu foarte clară, deşi aveam senzaţia că s-a înţeles şi că e logic: creşterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la sută în medie, sunt exact cum scrie în programul de guvernare pe următorii 4 ani. Nu vom avea situaţii în care salariile sub 4.000 lei, care se dublează, pe medie, să depăşească salariile care sunt acum în plată la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasă la alta. (…) P.S. Cine are neclarităţi poate citi programul de guvernare”.

Încă puţin şi Guvernul condus de Liviu Dragnea va introduce programul de guvernare al PSD ca obiect de studiu la facultăţi şi ca lectură obligatorie pentru bugetari. Totodată, TVR 1va inaugura un ciclu de emisiuni dedicate învăţării programului de guvernare al PSD, iar televiziunile de ştiri prietene vor organiza concursuri cu premii în măriri salariale şi de pensii, cu întrebări din programul de guvernare al social-democraţilor. În acelaşi timp, pentru a putea participa la dezbaterile televizate, membrii partidelor de opoziţie, analiştii şi jurnaliştii vor trebui să treacă un test cu întrebări din programul de guvernare al PSD.

Social-democraţii vorbesc frecvent despre minunatul lor program de guvernare, dar nu spun cine sunt autorii acestuia. L-au scris nişte specialişti cu experienţă care au făcut performanţă în domeniile lor de activitate ori au făcut-o fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, fostul primar al municipiului Craiova şi alţi câţiva social-democraţi care au trăit numai din politică?

Programul de guvernare al PSD nu este nici Biblia şi nici o culegere de axiome. Aşa că dacă Guvernul PSD respectă programul de guvernare al partidului asta nu înseamnă că, automat, ţara va ajunge pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie, ci există şi posibilitatea ca aceasta să se ducă naibii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.