Programul RATB şi Metrorex de Paşti

Metroul, tramvaiele 41 şi 16 linii de autobuz vor circula în noaptea de Înviere, iar duminică şi luni, în prima şi a doua zi de Paşti, autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele RATB vor funcţiona după programul unei zile de duminică.

În noaptea de 19 spre 20 aprilie, trenurile de metrou vor circula la un interval de zece minute, între orele 23.00 şi 01.00, apoi, până la ora 05.00, la un interval de 20 de minute, potrivit Metrorex.

De sâmbătă până luni, trenurile de metrou de pe toate cele patru magistrale vor circula la un interval de opt-zece minute. Pe tronsonul comun al magistralelor 1 şi 3, cuprins între staţiile Dristor 1 şi Eroilor, trenurile de metrou vor circula la un interval de patru-cinci minute.

În noaptea de Înviere vor circula şi tramvaiele 41, precum şi autobuzele pe de 16 linii de noapte cu traseu spre Mitropolie.

„În noaptea de Înviere, 19 spre 20 aprilie, liniile de noapte care converg către Mitropolia Română, şi anume N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121, precum şi linia de tramvai 41 vor circula pe întreg parcursul nopţii pentru preluarea călătorilor care vor participa la slujba specială ocazionată de sărbătorirea Paştelui ortodox şi catolic”, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Primăria Capitalei.

Restul traseelor de noapte, N101, N103, N113, N118, N120, N122, N123, N124 şi N125, precum şi celelalte linii de transport RATB vor funcţiona conform programului regulat.

În prima şi a doua zi de Paşti, autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele vor circula conform programului unei zile de duminică, mai informează municipalitatea.

În acest an, ortodocşii şi catolicii serbează împreună Paştele, pe 20 aprilie.

În Capitală, slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală va fi oficiată sâmbătă, la ora 24.00, de PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de preoţi.

La Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, celebrarea Vigiliei Pascale (Vegherea Pascală), comemorarea Învierii din morţi a lui Isus Cristos, începe sâmbătă, de la ora 23.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.