Proiectul „Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF” ajunge în Timişoara

Unul dintre cei mai premiaţi designeri de produs din Germania este român. Marcel Klamer e un adevărat artist, celebru în toată lumea. Are în portofoliu peste 600 de obiecte concepute pentru cele mai mari companii din lume. E atât de bun încât a devenit la rându-i sursă de inspiraţie pentru alţii. Şase arhitecţi şi designeri la fel de titraţi şi-au ales câte un obiect conceput de acesta şi au construit, în jurul lui, inspirate instalaţii care, acum, ajung la Timişoara prin intermediul proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF.

Instalart trebuia să fie prezentat vineri, la “Fratelli Timişoara”, Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub umbrela Romanian Design Week. În urma tragicului incident de la clubul Colectiv din Bucureşti, organizatorii au luat decizia de a amâna evenimentul la o dată ce urmează a fi comunicată.

“Muzeul Banatului” va găzdui expoziţia Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, care va putea fi vizitată până pe 20 noiembrie, inclusiv.

Inima” proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este renumitul designer Marcel Klamer, născut în România şi “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa şi din lume. Klamer este premiat al Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, şi membru al Uniunii Designerilor Industriali din această ţară. Dacă nu poate fi realizat prea uşor „Fabricat în România”, se poate „Gândit în România”. Aşadar, InstalArt a invitat şase arhitecţi şi designeri care să-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput câte o instalaţie pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, susţinută de partenerii InstalArt:

Dorin ŞtefanGradient De Design powered by Uanderful

Mario KuibuşCheie powered by BASF

Robert MarinInvestigaţie powered by Brikston

Corvin CristianPop Icon/ Design Icon powered by Campari

Mihai PopescuIn vino veritas powered by M1 Crama Atelier

Ştefan BarutcieffNino Nino powered by DuPont/Corian

Anul acesta, în luna mai, s-a desfăşurat în Bucureşti Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub marca Romanian Design Week. InstalArt a prezentat şapte mari designeri şi arhitecţi români, atât prin expoziţia centrală ce a avut loc la Uanderful, cât şi prin conferinţe şi workshopuri ce au avut loc la sediul ANAV (Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane).

Evenimentul este susţinut de BASF, sponsor principal. Brikston, DuPont/Corian, Campari, M1.Crama Atelier, Uanderful sunt cei şase sponsori care au ales să se identifice cu cei şase arhitecţi. Mocheta Glamour Floors şi Delta Studio completează lista de sponsori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.