Proiectul politic al lui Victor Ponta: demagogie până la capăt

Premierul Victor Ponta este cel care a declarat primul că justiţia nu trebuie utilizată în campania electorală. Câteva ore mai târziu, el este cel care introduce justiţia în campanie.

Trei declaraţii ale premierului

Victor Ponta (luni 20 octombrie, h.15.00)

N-am participat (la şedinţe de ridicare a imunităţii – n.a.) niciodată după cum ştiţi foarte bine. Pentru că am funcţia de şef al guvernului şi din această funcţie de şef al guvernului trebuie să fiu implicat cât mai puţin în ceea ce ţine de relaţia dintre justiţie şi parlament”.

Victor Ponta (marţi 21 octombrie, h.11.00)

Viorel Hrebenciuc a făcut un gest prin care mă protejează şi pe mine şi PSD (…) Este decizia domniei sale si este o decizie prin care scoate justitia din campania electorală, așa cum era folosită începând de ieri”.

Victor Ponta (marţi 21 octombrie, h.21.00)

Eu ştiu că domnul Iohannis are un proces la Curtea Supremă cu ANI, de care tot trage de timp. În ce mă priveste, conform datelor puse la dispozitie şi de Justiţie şi de procuratură, eu nu am nicio problemă în Justitie. Domnul Iohannis are o problemă şi sunt convins că nu va mai fugi de procesul de la Curtea Suprema, să ştim şi noi odată, e compatibil,incompatibil”.

Două întrebări

După aceste declaraţii se impun cu precădere următoarele întrebări:

  1. Cum a ajuns Victor Ponta la concluzia că Iohannis trage de timp în procesul de la Curtea Supremă? Să nu ştie oare primul ministru al României, jurist de profesie şi fost procuror că termenele le stabileşte instanţa?

  2. Are cunoştinţă Victor Ponta de vreo cerere de amânare înaintată de contracandidatul său la instanţa ÎCCJ? Poate explica Victor Ponta cum se poate „fugi” de un proces aflat pe rol în ultima fază la ÎCCJ?

  3. În ce calitate i s-au pus la dispoziţie lui Victor Ponta date dintr-un dosar de la „procuratură” în ceea ce îl priveşte?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.