Promisiunea lui Macron, la o ceremonie unde a fost prezent premierul Netanyahu

Emmanuel Macron a declarat că ”nu va ceda nimic antisionismului” care este, în opinia sa, ”forma reinventată a antisemitismului”, în cursul comemorării raidului de la Vel d’Hiv, duminică, în prezenţa premierului israelului Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

”Noi nu vom ceda nimic mesajelor urii, nu vom ceda nimic antisionismului, căci el este forma reinventată a antisemitismului”, a declarat şeful statului, într-un ropot de aplauze ale asistenţei.

”Noi nu vom ceda nimic tuturor celor care, pe toate continentele, caută să ne facă să renunţăm la libertate, să recreeze disensiuni, căutând să ne facă să renunţăm la această umanitate, la democraţia noastră, Republica noastră”, a spus şeful statului francez.

”Toate aceste uri se fondează pe ceea ce suntem, pe locul de unde venim, pe ceea ce credem că trebuie să combatem”, a declarat el.

Macron a prezidat împreună cu Netanyahu o ceremonie de omagiere a victimelor raziei de la Vel d’Hiv de la 16 şi 17 iulie 1942.

Prezenţa unui lider israelian la această ceremonie este o premieră.

Netanyahu, primit duminică la prânz la Palatul Elysée, a catalogat această invitaţie drept un ”gest foarte, foarte puternic”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.