×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:20
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Propunere radicală a lui Pleşoianu

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, membru în comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009,a anunţat, joi, pe Facebook, că va trimite în zilele următoare comisiei de anchetă propriile sale concluzii, printre ele fiind faptul că este nevoie de modificarea legislaţiei prin introducerea prevederii ca orice persoană plătită din fonduri publice care refuză să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă să fie imediată concediată din funcţia deţinută.

Liviu Pleşoianu a precizat că va trimite propriile sale concluzii comisiei de anchetă pentru ca acestea să fie incluse în raportul final.

”E necesară modificarea în regim de urgenţă a legislaţiei, astfel încât orice comisie parlamentară de anchetă să aibă cu adevărat putere. În acest sens, se impune o schimbare radicală. Pe viitor, orice persoană plătită de la bugetul de stat care refuză invitaţia la audieri (sau care se prezintă, însă refuză să răspundă la întrebări) ar trebui să-şi piardă imediat funcţia”, consideră Pleşoianu.

El adaugă că o obligaţie similară ar trebui introdusă şi pentru persoanele care nu sunt angajate ale statului, dar care erau bugetare în perioada anchetată.

”Imediat după ce modificăm legislaţia (în regim de urgenţă), voi propune înfiinţarea unei noi comisii de anchetă. Principalul obiectiv al acesteia va fi acela de a ancheta implicarea nelegală şi neconstituţională a instituţiilor de forţă în viaţa politică, socială şi economică din România. Evident, aceasta va presupune şi reluarea anchetei în ceea ce priveşte celebra deja «sufragerie a lui Oprea»! Un alt obiectiv foarte important va fi acela de a ancheta implicarea unor entităţi străine în controlul asupra vieţii politice, economice şi sociale româneşti”, a mai scris Pleşoianu.

Paul DumitrescuPublicat Joi, 17 august 2017
1796
 | 8
 | 33
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
OAMENI SI SOARECI
+6
In sfarsit am aflat ca Romania are un OM POLITIC. Nu stiu daca PSD-ul il merita. Noi toti care ne-am saturat de mosmondeala asta din politica romaneasca, Noi care ne-am saturat de politicienii care indiferent de culoare lor, isi iau lumina si listele de masuri de la Bruxelles sau alte faimoase capitale, sau care stau cu limba si ochii numai pe clantele ambasadelor si joaca tenis si beau spritzuri cu securistii smecheri, dupa care vin la TV, ... "si dai si lupta Neicusorule pentru Romanica noastra pentru boborul suveran"deci noi toti astia care ne-am saturat de demagogi, micinosi, lasi si fricosi si vrem OAMENI POLITICI ADEVARATI, ar trebui sa-i fim alaturi acestui tanar Plesoianu in demersurile sale. Sa nu-l lasam singur cu speranta ca nu ne va dezamagi. Ce partid ar face psd-istul Plesoianu, liberalul Zamfir, avocatul Piperea , actorul euro-deputat Mircea Diaconu si inca cativa ca ei,de exemplu Radu Golban, Ilie Serbanescu, Cornel Nistorescu, Razvan Savaliuc ..., adica in primul rand OAMENI ADEVARATI carora le pasa de romani si Romania. Ce forta s-ar naste daca acesti OAMENI si-ar uni eforturile macar intr-un grup politic sau intelectual de reflectie ! Dar ramanem la vise...
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Gusti @ OAMENI SI SOARECI
+5
Corect !Cei insirati sunt" in primul rand OAMENI ADEVARATI carora le pasa de romani si Romania"!!!Ai uitat sa mai adaugi:si care vor sa dispara justitia din Romania !
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Sprijin anticipat @ OAMENI SI SOARECI
+6
Oamenii nominalizaţi de dumneavoastră sunt cei care, dacă s-ar uni întro organizaţie, ar constitui un pol de rezistenţă la tot ce favorizează minciuna, hoţia, trădarea, incompetenţa, delaţiunea, infatuarea, lenea, slugărnicia, laşitatea şi toată lista de nemernicii venite odată cu scursurile societăţii ajunse în ''funcţii ''. Sunt convins că mulţimea ''nealterată'' ar susţine cu credinţă o astfel de organizaţie care i-ar împărtăşi idealurile. Cei răi s-au unit şi, iată, unde ne-au adus. Aşteptăm ca şi cei buni s-o facă.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
A bon entendeur, salut !
+7
Baiete, daca tot o faci, mult succes ! Sa stim si noi, desi deja cam banuim, vorba lui Toma Caragiu, "cine e boul si cine e vitelul" ! Totusi ... mare atentie la traversatul strazii, ca nici nu stii cind te loveste un pachebot de croaziera ! ...
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
anchetam anketa
-13
tipul asta ar trebui sa citeasca constitutia, despre separarea puterilor in stat.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Mesterul
+13
CORECTA PROUNEAREA DOMNULUI PLESOIANU SI VA FI SUSTINUTA SI DE PUBLIC. NU ESTE POSIBIL SA AI FUNCTII LA STAT SI SA NU RESPECTI O CERERE A UNEI COMISII PARLAMENTARE SI DUPA DEMITEREA DIN FUNCTII TREBUIE CERCETAT CE A STAT LA BAZA ACESTUI REFUZ CATEGORIC, CE SE ASCUNDE IN SPATELE REFUZULUI?
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
bogdan
-5
baiatul asta tot nu intelege ca nu poate face nimic atata vreme cat seful lui dragnea e o biata sluga careia ii tremura pantalonii pe el de frica unei posibile condamnari si a unei "vacante" printr-un penitenciar. de aia nu se vor lua nici un fel de masuri contra sistemului, contra magariilor facute de sefii parchetelor dar si a subordonatilor lor.
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Norr
-15
Plesoianu a dat in boala lui Baltsar Garzon care, daca nu a mai putut trimite in judecata pe nimeni ,s-a arestat singur!
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
cosmin
-10
Ati vrea voi s-o schimbati pe sefa DNA.......Cred ca doar asta urmariti......Ce se mai poate ivi din concluziile ac comisii ?
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Mesterul @ cosmin
+19
O INSTITUTIE NU STA INTR-UN SINGUR OM. SUNT PROCURORI MULT MI BINE PREGATITI SI NU SUNT PROMOVATI PT. CA NU SUNT SLUGI NU TI SE PARE CA SLUGILE REZISTA ?
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
da' numa' @ cosmin
+11
ardielieni, muszay, mey Koszmine?
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
IQ100 @ cosmin
+4
da, vrem sa scapam de Anapauker, agenta antiromana maghiara si sorosista, legendata ca ar fi americana; probleme, Gogule??
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
moser
-3
pai si adia cum ...cine tre sa i anuleze fonctia..fetelor va este teama ..da pierderea nevinovatiei...
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
sustin initiativa
+10
Corect,Plesoiane: si parlamentarii care sunt angajatii cetateanului platitor de taxe si impozite sa isi piarda functia in care castiga intr-un an cat un profesor in 10 ani daca nu se prezinta la locul de munca din Parlament incepand cu seful tau Dragnea care convoaca sesiuni parlamentare in timp ce el pleaca la pescuit in Maldive ca apele romanesti ii miros urat ca asa e cand "esti mandru ca esti roman"!
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
IQ100 @ sustin initiativa
+2
sunt pescar...adica eram, pe cand aveam ape in Romania....si eram si votant PSD...mai proasta ide decat la mearga (si sa se laude ca scr.oafa din copac!!) la Big Game Fishing , (un fel de 'golf" al pescuitului) care costa cu MIILE de $ ziua, nici ca putea sa aibe; ca sa piarda nu doar pe mine, ci pe inca zeci de mii de pescari pensionari amarati, care pe timpul lui Ceasca , cu bani putini, putea prinde nu doar o coada de peste, ci o zid e fericiere /multumire pe malul unei ape accesibile, curate, neaglomerate. Si ROMANESTI.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Publius Porcius
-9
Plesoianu calca in picioare Independennta Justitiei in fata Politicianismului!Chiar sunteti orbi,daca nu va dati seama ce pui de dictator creste PSD la san!
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Cc @ Publius Porcius
+9
Care justitie independenta ?????
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Ardeleanul @ Publius Porcius
+4
EDITAT: justitia este reprezentata numai de judecatori. procurorii sunt la fel cu avocatii.
Publicat Vineri, 18 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ce a aflat Tudose dimineață
Publicat acum 16 ore şi 51 minute
Discursul lui Trump, un lătrat de câine
Publicat acum 21 ore şi 49 minute
Procurorul general: Este fără precedent
Publicat acum 19 ore şi 16 minute
UNJR şi AMR cer  CSM-ului să intervină
Publicat acum 18 ore şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 37 minute