Propunerea primarului Firea pentru donatorii de sânge

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat miercuri că în următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va propune spre dezbatere un proiect de hotărâre prin care donatorii de sânge să primească, pe lângă beneficiile oferite de Guvern, tichete de masă în valoare de 150 de lei din partea municipalităţii, precum şi acces gratuit la evenimentele culturale şi educative organizate de primărie sau la care primăria este partener.

„În prezent, un donator de sânge primeşte din partea Guvernului tichete de masă în valoare de 63 de lei, o zi liberă şi transport gratuit. Primăria Capitalei vine să suplimenteze acest pachet de stimulet pentru donatori, iar în prima şedinţă de Consiliu General, ca primar voi propune iniţiativa ca toţi cei care donează să primească un plus de 150 de lei în tichete de masă. De asemenea, posibilitatea de a participa în baza cardului de donator la evenimentele educative şi culturale ale Capitalei sau acolo unde primăria este partener”, a anunţat Firea la lansarea campaniei „O picătură de sânge poate salva o viaţă”, organizată de Primăria Capitalei prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Centrul de Tineret al Municipiului Bucureşti.

Doina Goşa, directorul Centrului de Transfuzie Bucureşti, a precizat că vara numărul donatorilor de sânge scade considerabil, astfel că există riscul să nu mai poată fi asigurate urgenţele în spitale.

„De obicei, în perioada de vară, numărul donatorilor de sânge este mai mic decât în celelalte luni. Anul acesta ne-am confruntat cu această caniculă care s-a prelungit foarte mult, disconfortul termic fiind foarte ridicat. Săptămâna trecută aveam o scădere de aproape 50 la sută a numărului de unităţi de sânge colectate şi eram puşi în situaţia în care să nu mai putem asigura urgenţele în spitale”, a afirmat Doina Goşa.

La finalul evenimentului, mai mulţi voluntari de la Centrul de Tineret şi de la ASSMB au plecat cu un autobuz pus la dispoziţie de RATB pentru a dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină.

Potrivit primarului general, urmează ca joi să doneze angajaţi de la RADET, iar vineri, de la RATB.

„În afară de cetăţenii care lucrează în Primăria Capitalei sau în subordonatele primăriei, mi-aş dori ca din ce în ce mai mulţi bucureşteni să facă acest pas”, a subliniat Firea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.