Propunerile cu care se va prezenta PNL la consultările de la Cotroceni

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a anunţat, luni, componenţa delegaţiei pentru consultările de la Cotroceni şi mandatul politic al partidului care ar urma să fie discutat în cadrul întâlnirii cu șeful statului privind legile electorale, finanţarea campaniilor şi imunitatea parlamentarilor.

PNL susţine revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a spus Voicu, fiind „un lucru care ţine de reprezentarea democratică şi de legitimitatea alesului local”, a precizat vicepreşedintele PNL. Acelaşi mod de alegere este susţinut şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

În privinţa alegerilor parlamentare, Mihai Voicu a afirmat că liberalii susţin reducerea numărului de parlamentari şi „împiedicarea ca pe cale artificială, din cauza efectelor legii electorale, acest număr de parlamentari să crească în urma alegerilor”.

„Dorim introducerea votului prin corespondenţă pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara României”, a mai spus Voicu.

El a reiterat necesitatea ca legile electorale să fie adoptate în Parlament până pe 5 mai, astfel încât să poată fi aplicate conform deciziei Curţii Constituţionale.

Totodată, în cazul finanţării campaniilor electorale, vicepreşedintele PNL a menţionat că este susţinţinută varianta finanţării de la bugetul de stat a cheltuielilor de campanie, cu impunerea unor praguri în lege.

Delegaţia pentru consultările de la Cotroceni va fi condusă de co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Vor mai participa, de asemenea, Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, Gheorghe Flutur şi Ciprian Dobre, preşedintele CJ Mureş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.