Protecţie pentru România

Istoria ne mai poate închide o uşă, pe care am refuzat să trecem, cât de curând. Am preferat găunoşenia unui sistem irelevant, lipsit de sens, al absurdului. Am ales voinţa altora drept ce este mai bun pentru ţară, ca un mod de cedare a identităţii. Totul a ieşit cum nu se poate mai rău, şi ar fi fost toate şansele să nu fie aşa. Regatul României a fost spulberat şi calomniat de lungile cohorte care astăzi sunt vinovate de prăbuşirea ţării. Regele românilor a fost vitriolat de o putere pe care nimeni încă nu a reuşit să o pună în discuţie, cu forţa dreptăţii, exact aşa cum ar trebui.

Majestatea Sa Regele Mihai şi-a delegat definitiv autoritatea celei care ar putea deveni Regina României. Deşi monarhia s-a aflat în aceşti ani într-o ecluziune, forţa ei morală a reuşit să se constituie într-o protecţie morală. Această alternativă a asigurat minima salvare morală a acestor ani. Regimul instalat de sovietici în 1947 nu a reuşit să câştige o legitimitate reală, ci a fost permanent o platformă pentru distrugerea statului democratic. Suntem o Republică lipsită de atributele unui stat al cetăţenilor. După acest Holocaust de zeci de ani, nici monarhia constituţională nu mai poate face minuni cu actuala clasă politică, însă poate fi fundalul unei reforme ireversibile. Regele Mihai este un simbol al Europei, şi omul care a salvat integritatea ţării prin delimitarea de Germania fascistă. Nimeni dintre oamenii politici nu a riscat mai mult decât Majestatea sa în 1944. Pentru noi, românii, longevitatea sa a permis o contemporaneitate salvatoare. Moştenirea pe care o lasă generaţiilor, prezentului, va trebui recuperată în planul demnităţii naţionale şi al reformării societăţii. Istoria noastră depinde de modul cum va fi valorificată personalitatea Majestăţii Sale. Republica nu a dat niciun simbol în sfera morală, majoritatea stâlpilor săi aparţinând criminalităţii politice şi economice. O umilinţă generalizată prin inerţia unui sistem ilegitim se face şi se desface cu fiecare ciclu electoral. Lecţia istoriei nu a permis încă incriminarea faptelor şi perspectivelor, preferându-se propaganda de sorginte stalinistă. Românii sunt singuri, societatea a ajuns un loc al violenţei şi desconsiderării normalităţii.

Regele nostru reprezintă simbolul unei opţiuni pe care o mai putem face, cu condiţia să nu o mai plasăm în aceleaşi terifiante amânări. Întărirea statului român, a comunitaţii româneşti, nu se poate realiza cu un sistem acuzat de cele mai rele practici, şi fără un autocontrol public. Clasa politică s-ar putea întoarce la misiunea ei de administrare a ţării, fără a mai triumfa într-o aroganţă al cărei preţ este fatal ţării. Este ultima şansă pe care o avem într-o Europă care, nu este exclus, nu îşi va depăşi curând periculoasele sale limite. Avem nevoie de un centru moral, detensionant, care să pună ţara deasupra intereselor mafiote.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1330 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.